Thursday, May 27, 2010

Student Master ..upss...

2:16 PM 0
Semalam ptg masa nak balik keje...tetibe jariku ni gatai nk login ke UPM Postgraduate Portal ...tetibe aku check application status aku dh bertukar menjadi "Approve" and leh view Sampel Letter Offer from UPM. Yeay.. Smiley it means aku dpt sambung master kat sane.. Alhamdulillah... but at the same time..aku blur cz betul ke aku ni akan jadi student balik...huhu..i miss UTM time mase wat Degree dulu..

Ape pon aku tetap nk tepek sampel surat neh... Smiley

Sape2 yg ade kawan yg dpt gak or dia pon dpt gak..leh laa update sini..mane tau leh jd frend aku nanti..hikhik

Berdebarnyaaaa....takut nk mulakan alam pengajian...cemane la aku nanti...ape2 pon aku nk buat yg terbaik..Insha'Allah..doakan aku yer kawan2...Amin
Read more...

Saturday, May 22, 2010

Holiday to Pangkor

11:52 PM 0
Haaaahaaa...citer ni sbenar nya agak dah basi..tp aku tetap nk upload...apesal laa lately ni aku agak slow utk update blog...even upload gmbo kat fesbuk pon malas...haahaha..so malam ni aku terpaksa upload cz esok aku nkg holiday lagi..satg dah dua citer holiday aku xupdate...ade yg dah duk nanyer mane nye gmbo ko g pangkor..last2 aku ckp...oklaa...aku nk upload ni..hihihi

Aritu g shari semalaman je..cz umah en hubby pon kat sitiawan..dekat sgt ngan jeti ke Pangkor tu..so...pagi tu kami gerak dlm 10.30 dari umah..then smp sane dekat kul 12...kat sane kami menginap di Teluk Nipah Beach Resort...pastu sewa motor jer..almaklumla kat sane xde tmpt sgt nkg visit...stakat duk dlm laut tu boleh le...lpon dh lame xnaik moto..dulu pon last naik moto mase kat utm...lame gilos dah..

Makanan kat sane sungguh tidak besh..huhu dahla mahal...tp aku xde pilihan...dah duk chalet kan..tpaksa cari makan sniri..sonot gak malam2 jalan tepi pantai pas makan...tp masakan mmg out...aku order ikan bakar , tomyam seafood kan...rasa tomyam mcm sup kosong..hahaha...pelik betul...tp belasah jela dah lapar sgt..

Aktiviti lain...ialah mandi laut..hahhaha sungguh tidak pandai aku berenang..hahaha berendam je boleh..alangkah ruginya aku..huhuuh.....bila la nk pandai berenang..mcm payah je rasanya...tidak sanggup...sebut pasal berenang aku penahh ade bad experience kat Sunway Lagoon..hahaha hampir lemas cz ingat air x dalam..pegila..skali aku xde tmpt nk berpegang..tenggelam timbul....naseb ade org tlg selamatkan...yang xtahan tu..dua kali dlm masa yg same....aku nk lemaslg..sudahnya aku xberani...cz adik aku dah marah..hahaha..

Ni aku upload la sket gmbo nk share ngan korunk...xde laa lawa sgt gmbonya..ambik ala2 je...huhu

Di Jeti Lumut



Pose dlm Feri

Ni lah bilik kami..sila abaikan langsir x agak sengal tu


Lepas makan yang x sedap tu..g tgk org mancing sat...tp gelap...



Best betul dpt duk rileks kt tepi laut neh

Jambatan ni jauh jugak..aku xberani g smp ujung..mcm dalam je air die..aku x berani nkg..tkt jatuh...huhu


Read more...

Thursday, May 20, 2010

Cup Cakes Promotion

3:13 PM 0
Hurm..arini aku ade nk wat iklan skejap..ni aku ade nk iklan cup cakes. Skang kan mcm femes cup cakes...senang je..utk sape2 yg tringin nk order ke ape..leh order kat sini.

Menerima tempahan Cup Cake Sekitar selangor & KL
minimum order 12 biji
Menerima sebarang tema / design

Harga utk hiasan buttercream (solo cup):
1 kotak 12 biji medium = RM30
1 kotak 16 biji medium = RM40
1 kotak 25 biji kecil = RM55

Harga berdasarkan hiasan
Kek perasa vanila / coklat
untuk majlis harijadi / anniversary / makan send

untuk detail, hubungi Yatie 0193988774 / email: weentie@yahoo.com


Ni aku upload sket sampel2 cup cakes yang telah ditempah utk tatapan korang..Sure tangkap leleh nanti...Cepat jangan ketinggalan...
Pelbagai design

Lion desgin for children

Simple design

Music

Read more...

Tuesday, May 18, 2010

AirAsia offers 1m free seats

10:55 AM 0

Low-cost carrier AirAsia is giving away 1 million free seats in a costly gamble to boost future traffic demand.

Local subsidiary Thai AirAsia is participating in the scheme.

Asia's largest budget airline group hopes to offset the free fares, estimated to cost at least 2 billion baht, with earnings from optional services such as in-flight food and beverages and priority boarding.

Thai AirAsia chief executive Tassapon Bijleveld yesterday said the offer was primarily aimed at creating "excitement" in the Thai and regional tourism markets.

The free seats will raise the carrier's load factor from Jan 3 to May 8, 2011, when travel under the promotion is permitted, said an industry source.

The 1 million seats, which cover 130 routes across 20 countries, will be available on a first-come, first-served basis on http://www.airasia.com and mobile.airasia.com from today (18May) until May 23.

While the fares are free, passengers will have to pay airport taxes and other fees totalling 207 baht per sector for Thai domestic flights and 800 baht for international flights.

Meanwhile, Mr Tassapon said the Thai AirAsia recorded positive financial results in the first quarter by posting a 30% year-on-year rise both for revenue and passenger volume. Thai AirAsia carried 1.48 million passengers in the quarter. Revenue was not disclosed.

Despite fallout from the Thai political crisis, the airline chief remains optimistic Thai AirAsia can achieve its revenue and passenger volume targets for the year.

"We're flexible to changes in environment," he said. "We will continue to increase flights, offering promotional fares and staging activities to promote tourism and travel."

Read more...

Friday, May 14, 2010

Resipi: Marble Cheese Cake Low Calory

12:08 AM 0
Hurm...entry ni special utk sape2 yg terliur tgk gmbo cheese cake ku pd entry seblum ni...
Kepada FARRA & SUE ni resipi special utk korang....


Bahan Dasar Kek:

110g Mentega
200g Biskut Disgestive, dihancurkan
2 sudu besar Gula Perang
50g Emping jagung (cornflakes), dihancurkan

Cara Menyediakan:

1. Dengan menggunakan kuali, cairkan mentega dengan api perlahan.
2. Masukkan campuran biskut, gula dan emping jagung, kacau sebati.
3. Kacau goreng sehingga naik bau dan tutup apinya.
4. Tekankan campuran tadi kedalam bekas kek yang telah dilapik dengan 'cling wrap'
5. Tutup rapat dan biarkan di dalam peti sejuk selama 15 minit.

Bahan untuk Inti:

1 sudu besar Gelatin (campur dengan 3 sudu besar air & dilebur melalui kukus air)
50g Coklat masakan, cairkan

A:
250g Krim keju
50g Dadih semulajadi
200g Susu sejat
2 sudu Jus lemon
12 peket Pemanis Rendah Kalori Pal Sweet

Cara Menyediakan Inti Keju Coklat Putih:

1. Pukul semua bahan (A) sehingga sebati.
2. Agihkan campuran keju kepada dua mangkuk.
3. Campurkan dan gaulkan coklat lebur dengan salah satu mangkuk campuran keju.
4. Masukkan gelatin lebur secara sekata pada kedua dua mangkuk campuran keju.
5. Kacau campuran keju-gelatin sehingga sebati.
6. Masukkan campuran keju putih (simpan sedikit untuk hiasan) di bawah bahagian diikuti dengan campuran keju coklat.
7. Dengan menggunakan campuran keju putih yang tertinggal, buat corak kesukaan and dengan cucuk / corakkan menggunakan lidi.
8. Simpan di dalam peti sejuk sekurang kurangnya 1 jam& dihidang sejuk.

Siap...boleh dihidang...
Read more...

Thursday, May 13, 2010

Spagheti Carbonara and Chikenese + Cheese Cake

2:31 PM 0
Friday bila tah...aku ade join kelas masakan kt kompeni aku ni haa..biasa la Jumaat ptg die ade orgnanize bende ni sume...rajin ngan x rajin je nk join.
So menu masakan utk hari tu ialah:
1) Spagheti Chikenese
2) Spagheti Carbonara
3) Cheese Cake

So dptla aku mencube cz aku mmg tringin nk buat sniri bende tu...makan aje reti..tp xpandai nk buat....resipi die kalo korang nk...aku upload kendian..mane tah resipi aku simpan...ade dlm kotak kt umah..ahaks dalam kotak..maknanya nk masak kene cari di mana kotak itu dulu la yerk...hehe

so ni la gambo nya....sikit nk share ngan korunk..

Chikenese Spagheti

Spagheti Carbonara

Cheese Cake

Menghancurkan isi tomato

nun jauh tgh potong ape tah...

Kacau time

Yeay..dah siap...bergmbo ngan group members
Read more...

Tuesday, May 11, 2010

Happy Birthday to My Lovely Hubby

2:20 PM 0
Wah....x sangka arini dah 11.05.2010...Genap 32 thn umor en hubby ku...Aku hanya mampu wish thru fone ke kat dia...almaklumla die masih kat sana....berjauhan ...huhu..tp saat aku post entry ni..die dh on the way ke sini...jumpa aku...huhu...bestnya dia cuti 4 hari....then Jumaat aku ke sana same2 nga dia..gitula rutin kami.

Ekcelly dah celebrate awal mase wiken aritu..tp kat Pangkor je..tu pon xplan pon nk ke sana..suddenly Kamis lepas die ajak...so..aku on jela..so dalam x sedar tercelebrate...
Sbenarnya ujung bulan ni...kami dh plan nk celebrate kat satu tempat....biarla lmbt..janji bermakna..Insha'Allah....

Untuk arini...aku just bagi Kad and baju untuk dia...balik kje nanti nkg beli kek kat Secret Recipe...tu jela..simple je...Gambo..upload later....
Read more...

Follow Us @soratemplates