Thursday, December 23, 2010

Rawatan Abah and Mak kat Damansara

10:11 AM 2
Kelmarin aku on leave..cz anta mak ngan abah g cuci darah or dengan kata lain nk bg derang rawat darah gune ozone...clinic ni kat area Kota Damansara..naseb mudah je cari...lgpon derang situ ramah and rasa selesa..orang yang sakit pon rasa selesa and happy je ngan layanan...charge pon agak mahal utk org yang xkemampuan.. Tp utk kami..kami cube yang terbaik utk kedua org tua kami..Ape yang kami nak ialah utk tgk mak abah sihat mcm dulu2 esp abah ..supaya dapat melihat kembali...Itu lah yang amat kami harapkan..Insha'Alllah...doakan yer kawan2...TQ

Actually mak dapat tau pasal Mushaenal Ozone ni dari salah sorang kawan nya..Kawannya pernah bersembang ngan sorang pakcik ni..Alhamdulillah stroke nya pulih after a few times rawat kat sini..Ape pon kita ikhtiar..Allah jua yang menyembuhkan..So kita anggap ini sebagai ikhtiar kita kan...

1st is turn abah..mak tgh intebiu empunya clinic ni..die ramah sgt..




Doc sedang memulakan proses utk keluarkan darah...Abah tenang je masa tu..

Next...mom turn...Anep a.k.a adik no 3 setia di sisi mak and abah...

Mom and Dad....aku sayang both of them..

Abah tertido sementara tunggu mom punyer turn siap....
Next treatment will be on next month..aku nk booked tiket flight satg utk derang dtg...
Read more...

Wednesday, December 22, 2010

Bercuti - PD Legend Water Chalet

5:07 PM 0
Actually post ni suppose to update last two weeks..tp disebabkan laptop aku xde..(kasi adik) then aku xleh bukak blogger ni dari office..tetibe kene block..tp ni ok plak..so aku nk cecepat update la post yang agak lama aku peram ..haha

Actually aku gerak dari sini senin pas kje...cz selasa aritu cuti Awal Muharram..so check in dua room..satu utk aku n en hubby and satu utk hanim and family...best gila stay sana...mmg syok...angin sepoi2 bahasa bila duk atas katil..maklumla sea view..tp view sea die x chantek mcm langkawi..air kat PD xbiru...haha penuh minyak..xsuka xsuka...

Malam tu..g makan ikan bakar kt mane tah..tp yang aku tau kat ngan Kem PLKN...itu je tp ape nama kem PLKN tu aku xtau..hehehe syok..siamese nye masakan..
                                      

So..xnak panjang lebar lg..zassstt layan gambo2 ni...

                                      
                                  
Nila gmbo bilik kami ..haha dua katil..satu utk tido..satu utk sepahkan brg..haha..itulaa org yang bertanggungjawab menyepahkan bilik tu..

View dari balkoni bilik....

Nila gmbo Maia Qaisara...anak hanim
Ni la hanim..
Read more...

Monday, December 6, 2010

Result Sem 1 ku...

11:39 AM 1
Taram...selepas sekian lama debaran menanti... ( yela membe2 aku ade yang dpt result derang since lecturer derang cepat update ke GSO)...tup tup....on Sabtu pagi.. Eliza Dianna.my frend a.k.a my classmate a.k.a my senior pon sms..

Tet tetttttttttttt..."Mung result dah kuwo"
Hah..ape lg..aku tgh membuta berselimut walau dah mandi pagi tu..cubela bukak mata tgk balik msg tu..Ape lagi..cepat2 online via mobile pon jadila..nk tgk result..sbenarnya aku berdebar ngan satu sabjek ni haa...sabjek Dr cute a.k.a Real Time System..takut xlepas cz susah seh masa final...
Dahla aku xjawab dua soalan masa final... (rahsia terbongkar..cz aku malu nk bgtau sesape)..haha

Since dah kuwo result...aku berani la membuka rahsia neh..Ape pon kepada sesape yang amek RTS nanti..do your best..hihi mmg susah soklan die even open book..sbb ternganga xtau nak cari kat mana jawapan or idea nk jawab..

Untuk 2 sabjek lg..aku dapat A- ..Alhamdulillah walau x dpt A utk sabjek sem ni..tp aku rasa bersyukur cz aku kan part time .terkejar2 nkg kelas..terkejar nkg pat hubby kt Perak la..Tp utk sem depan..aku akan pastikan aku xterkejar lagi..Insha'Allah..Aku cume nk kejar A utk sabjek sem depan..Amin..


So..arini nkg Legend WaterChalet kt PD..release2 pikiran ngan hubby and hanim sefamily...
Read more...

Friday, December 3, 2010

Semakan Panggilan Temu Duga KPLI Ambilan Jan 2011

3:25 PM 0


Pejam celik pejam celik...akhirnya result Mtest aritu dh leh check... so kepada sape2 yang tak tau link nye..sila2 la jenguk thru link ni... Semakan Panggilan Temu Duga KPLI Ambilan Jan 2011. 


Huwaaa..ni kali ke 9 aku apply...still x berjaya..so kene teruskan lagi stadi sem kedua utk master ku..hehehe...xpe..still bergelar student jugak kan...Doakan kejayaan ku..Ku nk jd pendidik..Insha'Allah..

So..kepada sesape yang berjaya..syabas and buat yang terbaik masa intebiu nanti ye..Good Luck...
Read more...

MAMALYNA'S CRABSTICK POPIA GIVEAWAY

11:48 AM 2
 
Dengan berbesar hati, MAMALYNA ingin anjurkan satu giveaway
MAMALYNA'S CRABSTICK POPIA GIVEAWAY

Syarat-syarat penyertaan:
1.  Follow blog http://zanmyly.blogspot.com   -- > Done

2.  Follow blog http://ejanblog.blogspot.com     -- > Done

3.  Buat satu entry yang sangat simple dan masukkan gambar popia kat atas tue...
Saya nak crabstick dari mamalyna..kalo sedap boleh makan lagi..nampak mcm menarik perhatian..nyum nyum...nak .........nakkkkkkkkk

4.  Tinggalkan komen di entry ini beserta dengan link dan ID follower yer... -- > Done

Tarikh tutup : 15 Disember 2010

Read more...

Thursday, December 2, 2010

Majlis Menyambut Menantu - Adikku

12:38 AM 0
Hurm..wiken aritu aku balik kg...almaklumlah last 2 weeks masa raya aji ku xdpt balik kg..so beraya kt KL la bersama adik tersayang yang mengajar kt JB tu..lagipon 4 org adik bradik ku xbalik masa raya aji aritu..Tapi minggu ni kami semua balik disebabkan..mak abah buat majlis menyambut menantu...hehe adik laki ku wat balik wife die kt umah..hehe...majlis simple je...
 
Tp kesian sungguh..majlis Sabtu lepas dilanda hujan sejak pagi smp petang..sudahnya semua kereta terpaksa dialihkan..naseb baik laman rumahku agak luas and abah dh tambak tanah sikit..so muat la 3 biji keta...tp estima pakcik ku tpaksa eksen sket parking kt ruang luar umah...siap tiles lagi...ni gara2 kul 9malam aku kuar kt gate...tgk2 air dh tenggelam getah tayar keta2 yg ade situ..Ape lagi..aku cepat2 kerahkan tenaga yang ada utk alihkan kete..

Sebenarnya kawasan umah ku agak tinggi dr jiran2 rasanya..tp disebabkan kiri kanan umahku ade tanah terbiar..so mcm tersumbat sket aliran air kt situ..esoknya ptg aku nk balik KL pon air masih x surut..huhu..

Oh ye...gmbo pengantin aku ade snap..tp gune kamera..xtransfer lg..cz kamera2 tu sume pada adik ku..nnt aku upload ye...
Read more...

Wednesday, December 1, 2010

JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG

11:34 PM 1
Wow...menariknya dengar..menarik jugek sbb tgh surfing2 cari contest utk blogger..tetibe terjumpa satu contest dari Gadis Kampung yang berbunyi :





Salam semua follower, saya nak menganjurkan satu contest sempena first anniversary 10.10.10 nie...my hubby bersetuju nak sponsor hadiah...
Saya ingin mencari follower sehingga 1010 followers bersempena tarikh anniversary kami...
korang berminat jom la baca syarat-syarat

wahh...bestnya mendapat full support dari en hubby...anyway..saya nk wish heppy belated anniversary to both of you...
SYARAT-SYARAT :




  1. Jadi follower my blog   : Saya telah jadi follower ke : 459 -- > Done
  2. Buat entry di blog korang bertajuk: JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG (kalau korang rajin korang citer la sikit tentang blog saya nie)   -- > Done
  3. Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : dari blog gadis kampung sniri cz terjumpa masa surfing..  http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2010/10/join-my-contest-be-my-followers.html     -- > Done
  4. Bila korang dah buat entry dan dah join blog nie tolong tinggalkan komen ye berserta url entry anda..
  5. Tolong  letak banner saya di sidebar korang.    -- > Done


    Hadiah Yang Ditawarkan







     


    TARIKH TUTUP PENYERTAAN:



    Bila follower saya mencecah 1010 maka automatik contest ini ditutup
    @
    TARIKH TAMAT CONTEST : 26.12.2010
Read more...

CONTEST ‘LIKE..LIKE’

11:02 PM 2
Sticky notes ...
Contest Like-Like
contest baru untuk rakan bloggers di luar sana. rasanya contest ni amat mudah sekali. korang tak perlu karang ayat, tak perlu nak fikir-fikir sangat. apa yang korang perlu buat hanyala…
syarat-syarat penyertaan seperti dibawah:-
1) LIKE facebook kami..
*di mana???  (di bahagian atas kanan blog nurulzcollection) atau layari facebook kami dengan klik logo di bawah ni..*   Done

Facebook

2) Nyatakan dari mana korang tahu mengenai contest ini …Done
Saya tau contest ni dari tiefazatie --> http://tiefazatie.blogspot.com/2010/11/contest-likelike.html
so...mcm korang nanti...sila refer kat blog aku la yerk..hehe.

3) Tinggalkan komen berserta url dan nama facebook korang di komen ini..Ini untuk memudahkan kami mengesan jejak langkah peserta contest ini. Done

4) Copy dan paste entri dalam ‘contest like..like’. Kemudian sebarkan contest ini ke rakan-rakan bloggers korang yang lain. seramai yang mungkin tau. sebabnya… ada hadiah yang menanti untuk peserta yang namanya paling banyak disenaraikan sebagai referral..  Done

Hadiah dan Pemenang??
Hadiahnya ialah…RM50.00  untuk mereka yang menjadi referral teringgi dalam mempromosikan contest ni.
Pemenangnya pula akan diumumkan seminggu selepas tarikh contest ini tamat.

TARIKH TAMAT??
Contest bermula pada hari ini…14 November 2010
Contest berakhir pada …15 Disember 2010

  

p/s: kami berhak tukar apa saja maklumat sepanjang contest ini dijalankan. Dan setiap perubahan akan dimaklumkan kepada peserta ‘contest like..like’
Read more...

CONTEST Si Kucing Kucing

12:06 AM 0
Salam...dalam ngantuk2 ni aku terjumpa satu contest berkaitan ngan kucen..huwaa..miss my 'comel' and anak2nya...
                                                     pay back time..stelah lama mnyepi..

yong nk join CONTEST SI KUCING KUCING


Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut (ehem ehem, ayat skema, haha) :
  1. Syarat first yang tipikal. Click butang FOLLOW di sidebar dan jadi follower blog ini. Untuk memudahkan anda juga supaya dapat lihat update contest ini. Bukankah begitu? :) -Done
  2. Buat satu entri blog yang bertajuk CONTEST Si Kucing Kucing. Jangan lupa letakkan banner contest yang di'link'kan terus ke blog ini okay? :) - Done
  3. Dalam entri anda itu, sila nyatakan 3 sebab kenapa anda suka akan makhluk Allah yang dipanggil kucing ini. Kalau boleh biar entri simple, padat dan tepat ya. ;) - Done  
  • Pengubat hati: Since aku xde baby..ada kucing pon dpt menghilangkan rasa bosan aku kat umah..
  • Comel dan Manja :Kucing ni binatang yang comel dan manja..tenang je bila melayan kucing.
  • Cerdik dan x cerewet : Kucing ni binatang yang cerdik....and x cerewet untuk dijaga.
      4. Letakkan banner contest ini di sidebar blog anda.-Done
      5. Letakkan link entri anda itu di ruangan komen bahagian bawah ini. :) - Done    3  
                      
  1. Tarrraammmm...ni la kucing ku yang menjadi poojaaan hati ku..'COMEL' namanya....muahss sayang comel...

    EXPIRED DATE : 11th December 2010
    Tak susah pun syaratnya. Ada 5 sahaja. Mudah bukan? Hadiahnya? Sebuah novel SEPUPU LEGO untuk satu pemenang yang dipilih berdasarkan entri yang paling cantik menarik tertarik kau memang da bomb di mata juri tak profesional seperti saya dan seorang juri lain. Hehehe. Juri selain saya masih lagi belum ditetapkan. Tunggu sahajalah update contest ini okay?

    Akhirnyaa, buat jugak contest ini sendiri. Contest Si Kucing Kucing yang sesuai dengan hadiahnya iaitu novel berkisar tentang kucing. Jadi, takdelah simpan dalam almari sahaja novel SEPUPU LEGO yang extra tu. Hehe. ;)

    Marilah join ramai-ramai! :DD
Read more...

Follow Us @soratemplates