Friday, February 25, 2011

Winner of Fieza 1st GA

12:01 AM 3



Sorry yer kengkawan buat uols menunggu...takpe Fieza tau korang mmg agaks sabar kan...tq....
Hurm...xmo citer panjang...malam ni spt yg dijanjikan Fieza akan announce kan sape kawan kita yang berjaya untuk Fieza 1st GA contest..


Sbenarnya agak susah nk decide la ...tp Fieza ade mintak bantuan kengkawan ku.....so...tarammm.....


FiEza_HaMiD  

Entry nih cukup buat Fieza tersentuh ..mmg besh.




Kepada
 FiEza_HaMiD  
sila contact fieza kat email purplesakura5@gmail.com
untuk urusan mendapatkan hadiah yang x seberapa neh...
+ RM 30 

Thanks kt semua yang join..really appreciate.... Jgn serik join GA Fieza yang akan datang yer.... 
Read more...

Thursday, February 24, 2011

Fieza 1st GA finalist..

12:27 AM 3
Ni die senarai kawan2 kita yang join GA yang Fiza buat aritu...tp kan..ade yg x letak die follower ke brapa...and ada satu keconfusan bila ade satu follower number tu belongs to different id..aiseh....sudah..cemane jd camni..rasa dh x silap tgk dah ni...ape pon fiza list kan dulu...

No. Friend ID Follower                                Entry Link
1 FiEza_HaMiD 8 http://hafizah-hamid.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
2 Mrs. Asida 11 http://ilovecontestblog.com/2011/01/22/fieza-1st-giveaway/
3 misznanarizal 12 http://ordinarymadchen.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
4 Mama Zharfan 14 http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
5 akmareyna512 16 http://akmeyruleyna.blogspot.com/2011/01/contest-best-anniversary.html
6 ~~Pengisi@n d@L@m Pen@nti@N~~ 15 http://puanazianapage.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-give-away.html
7 Cute Mum 20 http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
8 aLL abOut famiLy 24 http://lailavi.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
9 eb ezrin2 26 http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
10 Myra Jay 22 http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
11 Nana 28 http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/fieza-1st-giveaway.html
12 Kehelan 32 http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-giveaway.html
13 ~dYaHaHa~ 34 http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-giveaway.html
14 fa10 38 http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-anniversary.html
15 kakngah
http://gengggkapak.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-giveaway.html
16 LYA m@m@ ASYA 40 http://fasyafrina.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-giveaway.html
17 cikpuanhady 30 http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-giveaway.html
18 miera momo chan 40 http://mieramomochan.blogspot.com/2011/02/fieza-1st-giveaway.html














































































Read more...

Monday, February 21, 2011

Sunday, February 20, 2011

Last Day GA ku

12:20 AM 0
Alamak..sekejap je rasa nya..dah ckp dh sbulan kot GA ku berlangsung...so arini merupakan last day...so kepada sesape yg nak join..masih ade masa lg...but make sure must be submit before paling lewat 1159pm mlm kang or 2359 date 20/02/11.

So..xde ape nk citer sangat..tunggu resultnye nanti..hehe..Good Luck utk semua.
Read more...

Friday, February 18, 2011

Show me UR STYLE CONTEST!

8:02 PM 2
Hurm..GA aku dh nk due date..ni aku nk update satu entry pasal kawan adik ku...die ade buat satu contest kat facebook...alaa yang kene submit gambo..nanti kawan2 kene like like..besh jugak ni...so...kepada sape2 yang rasa nnk join..sila2...dialu alukan..

Caranya:


1) Like M2M Collection di facebook atau click link bawah ni..

http://www.facebook.com/pages/M2M-collection/185276704815995?sk=wall

2) Upload je le gambo kat wall M2M Collection tu...Upload style2 cun melecun korg ngn mber pn boleh..sorg pn boleh ^__~ upload at wall..nt Cik Mona akan msukkan dlm album bru boleh start like..penyertaan dibuka sehingga 27 feb 2011..

3) So..pas upload gambo..tunggu cik mona masukkan gambo korang into one album..so nanti bermula lah episod vote2 click Like tu kat gambo tu...Okess...

 
 Itu saje...sekian...Good Luck...
Read more...

Menjelang tarikh tutup GA ku...

7:49 PM 0
Wohooo lamanya xupdate blog...hurm..tp dlm masa sama..aku still menjenguk blog ku tgk and review blog korang yang dh join GA aku..walaupon xler ramai ..tp aku tetap appreciate cz korunk sudi meluangkan masa utk join GA aku...Tq yer kawan2 baru ku..

Arghhh..lega cz abes mid test 1st paper malam td..now kene concentrate utk menulis tangan..arghhh utk assignment yang kene anto esok.. Kenapa kene tulis tangan ?? Ahaaa dr aku bgtau kene tulis tgn..hehe kalo x..sure operasi COPY and PASTE makin giat laa..ahaks..Malasnya...sure jari ku krem sat lg...

Ohooo...esok 19hb...so dh dekat dh ngan date closing utk join GA aku tuh...so...berdebar jugak ni..cz xpernah buat GA..walau agak simple...hope korunk suka ngan keputusannya nanti .. well...aku x dan lagi finalize...tp dh terjah la blog korang...tungguuuu...

Resultnye...akan diumumkan dlm next wik..hari ape...hurm..tungguu...so rajin2 la menjenguk kat sini yerk...
Winner diharap alert yerk...

Dahla..xreti dah bebel ape lg..lapoo......sob sob..makan sowang malam ni..en hubby dah balik Perak tgh hari td...aku dh mula terasa rindunya...tp xpe...senin nanti die dtg lg...xsabo nye tunggu senin....
Read more...

Monday, February 14, 2011

Saturday, February 12, 2011

Bahayanye Menghisap Shisha

9:22 PM 2
Tgh duk surf tenet utk wat assignment ku...tetibe jariku terhenti ..chewah ayat...sebab nye ade slot iklan kt tv show yang hisap shisha ni bahaya...Patutla mak aku and adik aku yg bakal doc tu asek bising bila tgk adikk aku hisap shisha kt umah...ekcelly adik aku ade beli set shisha..dulu die beli utk biz...skali dh stop skang..hehe


So aku surf la utk tau lebey detail ape bahaya nya isap shisha..

RESULTS nya ialah
^
^
^
^
^
^
^
1. Bagi mereka yang menghisap shisha di kedai kopi, perkongsian paip shisha mendedahkan mereka kepada bahaya lain seperti penyakit yang merebak melalui air liur. Penyakit yang biasa kita dengar, berjangkit akibat berkongsi shisha adalah TB. Tidak hairanlah jika kes TB di Mesir menjadi satu kebiasaan di semua hospital.
Eii yerk... 

2. Arang yang digunakan mendap dalam salur pernafasan dan meningkatkan masalah paru-paru kepada lebih teruk berbanding rokok biasa yang juga berbahaya dari segi bahan pengawet digunakan untuk mengawet dan merawat tembakau dalam rokok

3. Menghisap shisha selama sejam,kesannya sama seperti menghisap 400 batang rokok.
 
4. Asap shisha mengandungi komposisi toksik seperti tar, karbon monoksida, logam berat seperti zink dan carcinogen yg tinggi. (carcinogen adalah bahan kimia yg membantu pembiakkan sel kanser). Lebih tepat lagi, penghisap shisha menyedut lebih karbon monoksida berbanding perokok biasa (berdasarkan fakta sebatang rokok mampu bertahan 5 – 7 minit manakala shisha mampu bertahan sehingga 60minit!)

5. Penghisap shisha menerima jumlah nikotin yg hampir sama dengan perokok biasa.

6. Asap yang dihembus oleh penghisap shisha berpotensi menyumbang kepada kesan secondhand smoker kepada orang disekeliling. (secondhand smoker lebih terdedah kepada risiko kanser paru-paru berbanding perokok tegar!) uwaaaa xnakkkk aku lalu kot org hisap shisha..

7. Bg kaum ibu yg mengandung, menghisap shisha mampu menyebabkan kandungan yg dilahirkan tidak cukup berat atau tidak matang.

Isk..teruknye...so tepuk dada tanya selera....
Read more...

Wednesday, February 9, 2011

Drama Gemilang at TV3

11:46 PM 0
Drama nie dah start hari Isnin 24/1/2011 pada pukul 9.00 malam di TV3 ..patutlaa aritu aku ade tertengok..sayangnya x follow...minggu ni smpt tgk gitu2 je akibat penat after balik dr kg..jem teruk gara2 semua org balik kg CNY... huhu.....seksa rasanya.......

Episod 1 drama aritu membe aku kata boleh tahan laa ..tp mcm sedey.. Alamak...rugi x tgk... Tak boring , ada unsur-unsur semangat kental dan sedih . Tak sabar tunggu episod bila Asma (Tizz Zaqyah) dan Lah (Shahz Jazle) bertemu kembali .


Sinopsis citer ni:

GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.

GEMILANG memaparkan pelakon-pelakon muda yang semakin popular seperti Shah Jaszle, Tiz Zaqyah, Kamal Adli dan Tasha Shilla serta dibantu oleh Dato’ Jalaludin Hassan, Talha Harith, Muniff Isa, Kpenq Zulkifli, Puteri Chi Chi, Amin, Gregory Sze Lai Huat, Qishz, Nash dan Diandra Arjunaidi.

Gemilang, drama terbaru TV3 yang akan ditayangkan bermula 24hb Isnin ini jam 9.00 malam.

Sumber : budiey.com

Read more...

FAREEDA..Nyata Jelita's Photos - Kategori kanak2 Pencarian FAREEDA paling popular di FACEBOOK

12:09 AM 4
Thn ni Fareeda ade anjurkan lg pencarian model tudung fareeda..tp thn ni ade byk kategori plak..So aku pon nk sebuk nk tepek iklan sat nk uols tlg vote anak kawan aku...Eliza Dianna ... Ekcelly Eliza ni..finalist model tudung fareeda jugak tghn lpas..So tahun ni ...die masukkan plak anak die Riri Ellysha plak masuk.. budak ni sangat cute and pandai berpossing... I like i like... Eliza sila belanja aku sbb dh up riri kat sini..hihi

So..cara korang nk vote riri ialah spt berikut..
1) Kena ade akaun Facebook....kalo xde...cecepat register.........

2) Click like on this page  FAREEDA Nyata-Jelita
or http://www.facebook.com/pages/FAREEDANyata-Jelita/279846494413


 


3) Click like on this picture..no.22 - Putri Nur Ellysha
                         Riri Facebook
or 
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150138455059414&set=a.10150138454264414.328374.279846494413&pid=7960158&id=279846494413

Ni haaaaaaaaa gmbo riri kalo dalam facebook utk korang vote tuh..


So...korang tolong vote ye...........Thanks in advance cz sudi support si kecik ni.................
Read more...

Follow Us @soratemplates