Sunday, January 27, 2013

Medela Freestyle Spare Part

12:00 PM 2
Dalam duk cari cari medela freestyle spare part, aku terjumpa satu iklan ni  RM90 include postage. Wah murah cz harga yang kebanyakan aku jumpa RM129 exclude postage. Ape lagi aku terus sms dan booked. Lusa nya barang sampai. Yahoo.. very efficient service.


parcel received
 

Yahoo....suka suka....murah dan berbaloi

Read more...

Saturday, January 26, 2013

Friday, January 25, 2013

Dating with ex-schoolmate SMIP

2:00 PM 0
Ahad lepas lepas rest skejap set dating ngan Ida, kawan aku zaman skolah lagi. Kami still contact each other dan kebetulan dia ada kat rumah adik nya kat Manjung. So kami jumpa skejap before balik KL.

Entry bergambar sebab rushing nak post. Mood cuti-cuti lagi.

Zoom diri sniri plak..haha

Adik Ida..dia tolong jaga Raihana ...bagus2..tq Thiah
 

Ida..
 

 Ida with Mek Comei..(panggilan khas dari auntie Ida)


Read more...

Thursday, January 24, 2013

Mee Udang Sungai Dua, Penang

9:30 AM 0
Sambungan dari enty short trip to Penang.

Balik malam tu jugak singgah Sungai Dua jumpa adik ipar aku. So dia rekemen makan mee udang kat Sungai Dua ni. Memang terbaek, udang yang besar dan manis. Sedap.

Aziz Mee Pak Ngah, Sungai Dua
 

Layan sepinggan sorang.


Read more...

Wednesday, January 23, 2013

Short Trip to Penang

4:48 PM 0
Sabtu lepas tak de plan nak g memane, so ajak asben g Penang. Bajet nak makan passembor tapi tak sempat just sempat makan mee udang kat sungai dua je.

pekene breakfast char kue teow dulu


view atas jambatan...tak jammed cz sampai dalam 2pm.


Aksi stunt si cilik

 
Cari-cari jumpa kapitan restaurant kat bandar. So makan tapi aku tak bape makan sebab kureng mamak2 ni..tak kena ngan tekak aku. Sorry.




En abi layan makan ngan Raihana.

Kami sempat singgah ex-schoolmate aku sambil nak kenal rumah dia kat area USM.Next time leh datang lagi.
 



Read more...

Tuesday, January 22, 2013

Raihana Bertudung

9:00 AM 4
Tett...entry baik punya. Kecik-kecik daku dah test dia kasi belajar bertudung. Ni saja aku kenakan inner tudung kat Raihana sebab teringin tengok muka dia bertudung. Tangan dia asek tarik je sebab tak selesa. Tapi daku sempat snap gambo nya dengan bantuan en abi.


Read more...

Monday, January 21, 2013

Beli Printed Fareeda Combo Online

1:45 PM 0
Skarang ni daku dilanda demam Fareeda lagi skali. Aritu ingat tak nak berkecimpung tapi sejak leh order tudung aku makin sakan plak pakai Fareeda nih.

Terkini koleksi aku membelasah butterfly printed (setelah jenuh suruh cousin aku carikan secara online). Finally dapat seperti yang aku nak tapi combo dengan kaler yang aku dah ada. Nasib reseller tu bermurah hati kasi tukar kepada strawberry color. Pon i wish nak kaler ni jugak.

Pejam mata bulan ni belasah 4 helai..arghh . Dapat kalendar kecil skali..Okla sket...dari takde dapat ape-ape kan.




Layan seround...

Sesiapa berminat nak dapatkan tudung Fareeda pada harga boleh kautim leh contact saya ok cz baru dapat jumpa reseller yang leh jual special discount ..hihi



Read more...

Thursday, January 17, 2013

Kawasaki Ninja 250 untuk dijual

10:30 AM 0
 Semalam entry kereta aku untuk dijual, arini iklan superbike en asben plak untuk dijual. Reason untuk dijual: Tak sempat nak naik cz ade dua biji moto dah. G keja plak ngan kereta jarang ngan moto. Tambah lepas ada anak..langsung moto ni simpan sebab rumah aku tu macam tak sesuai nak park moto beso hahaha..






  



Condition: Used Price: RM 12 000 Reg. year: 1997

Only used go to office 10km from house.
Accident free

Reason for sell: Seldom use

Interested please call Ajan
013-4809355



Read more...

Wednesday, January 16, 2013

Kereta Untuk Dijual

2:41 PM 5
Sudah hampir setengah tahun kami menggunakan si comel 'H' tu, so weekend aritu aku tergerak ati nak iklan kan kereta dan superbike en asben di Mudah.my.

Oh ye ramai ingat aku trade in keta lama untuk amek keta baru. No no, saya tak trade in pon cz rendah sangat value dia nak amek. So en asben dan spray baru kereta Iswara SE ku tu dan kasi cantikkan sket ape yang perlu. Aku pon nak iklankan jugak kat sini kereta yang banyak berjasa untuk aku tu..











Condition: Used Price: RM 10 000 Type: Sedan
Make: Proton Model: Iswara Reg. year: 2003
Mileage: 130 000 - 139 999 Transmission: Manual Engine Capacity: 1300 cc
Color Type: Non-Metalic
Color:
Accessories: Sport rims

Only used go to office 10km from house.
Accident free

Reason for sell: Upgrade to another model

Interested please call Ajan
013-4809355


Price is negotiable

Read more...

Sunday, January 13, 2013

CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'

7:54 AM 1
Pagi ni aku bangun awal , memandangkan Raihana masih lena diulit intan aku memulakan pencarian skirt and peplum okeh. Tetiba terjumpa blog Norzi Beautilicious House

Eh tiba-tiba terjumpa contest, so ape lagi peluang ni mana tau dapat skirt free best gak. Aku baru nak berjinak-jinak dengan dunia skirt and peplum sebab dulu tak sheshuaiiii kalau pakai...mcm besar je ku rasa..skang dah sedikit slim kira brani la nak cuba pakai ...

So untuk contest ni ade beberapa syarat yang WAJIB dipatuhi..seperti di bawah:



Syarat-syarat Am :
1) Mempunyai blog, bukan GA blog --> Yes, this is my blog
2) Warganegara Malaysia , menetap dan beralamat Malaysia --> Of course I'm Malaysian dan menetap pon di Malaysia

Syarat Penyertaan:
1) Follow blog Norzi Beautilicious House(nyatakan follower ke berapa di entry)
     I'm the 614th follower of Norzi Beautilicious House

2) Follow Blog  NORZI FOODILICIOUS HOUSE (nyatakan follower ke berapa di entry)
    I'm the 126th follower of Norzi Beautilicious House

3) Like page FACEBOOK (nyatakan klik like ke berapa di entry)
    I'm the 19,183th of your Facebook follower

4) Buat satu entry  CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'
    Done.

5) Ambil gambar di atas dah letakkan pada entry , linkkan ke entry ini.
     Done.


  
6) Sila tag rakan anda sekurangnya 2 orang , jika lebih bonus.
     Saya nak tag kepada
     1) Yusz
     2) Fyda Wahab
     3) Mrs Fiza
     4) Zayda
     5) Mummy Chenta
     6) Putri
Korang tak ditag pon dialu-alukan join Contest ni..

7)Tinggalkan jejak entry anda di bawah entry ini, tunggu link anda di approve.
    Done

Tarikh mula  : 23 Dis 2012
Tarikh tutup  : 25 Jan 2013; 12 malam
Keputusan    : 28 Jan 2013
Read more...

Saturday, January 12, 2013

Koleksi Tudung Anna Raihana Collections

9:43 AM 0
Hurm sejak bergelumang ngan tudung Fareeda, daku sniri dapat idea baru. Cuba teka ape dia? Hehehe

Daku nak wat sale tudung 3 layer chiffon. Sesiapa yang biasa pakai tudung yang best dia akan tau la kualiti or standard nya caner sebab skang kan ramai org jual tudung online.

For me, Alhamdulillah testomoni customers and repeat customer amat memuaskan. Tapi sorry dear order tak amek banyak sangat peringkat permulaan masih banyak nk kena setup. Hehe

Sesiapa berminat leh comment di entry ni or direct sms or whatapp.kamu leh buat pre-order ikut kaler yang kita nak. Tang pasti brooch sweetlove, riben, sampan bulat menjadi pilihan.

Nota kaki: tengah tunggu brooch baru. Huhuu.

Read more...

Friday, January 11, 2013

Proposal presentation

11:25 AM 0
Saat ni daku sudah merdekaaa yahooo opss ade lagi satu sem lagi la sem depan baru leh yahoo.

Rabu lepas pulun prepare slide nasib en asben banyak membantu menjaha raihana tu. kalo tak nayer la aku hehe



Alhamdulillah presentation sempoi je. Soalan ditanya pon sempoi and wish me dpt soklan senpoi jugak nnti present project sem depan .Amin.

Tq to my supervisor Dr Rusli Abdullah cz banyak sangat membantu daku. Siryess kalo x mesti blur punyer. Hehe


Present kat sini je pon


Muka tengah cuak ..hehe

Read more...

Monday, January 7, 2013

Shima Collagen Drink dan Shima Skin Solution.

9:00 AM 0
Salam semua. Sambil duk bersantai ni saya nak share dua product terbaru anak tempatan yang sememangnya sudah terbukti keberkesanannya. Oh yer skang ni dealer kami sedang on air di kedah.fm untuk promosi product terbaru ni.

Shima Skin Solution- berkesan sewal 5 hari pengambilan


Shima Collagen Drink
Semenanjung RM 89.90
Sabah Sarawak  RM 99.90

Untuk pembelian sila sms atau whatsApp ke 013-3433878.

Saya selaku pengedar yang sah mengalu-alukan sesiapa yang berminat. Sila dapatkan dari pengedar yang sah.





Read more...

Sunday, January 6, 2013

PERBEZAAN ANTARA VITAMIN C ORGANIK 500mg & 1000mg :

8:00 AM 0


Yang beza adalah Ingredients:

1000mg - lagi banyak kandungan untuk kecantikan kulit sebab dia digunakan untuk merawat sakit kulit seperti eczema, cacar air, kulit kering bersisik dan ruam panas.
tp yg 1000mg tu xcover resdung.

500mg – cover untuk resdung


Sebenarnya kedua-duanya memberikan kesan bergantung kepada customer itu sendiri. Kulit setiap individu bertindakbalas secara berbeza.

Ada yang serasi dengan 500mg tapi ada juga yang serasi dengan 1000mg.

Tetapi untuk merawat jerawat di muka, parut jerawat digalakkan mengambil 500mg sehari , dua biji sehari.

Jika untuk lembapkan kulit dan bagi tone kulit sekata dan untuk apa jua kulit sensitive, better ambil 1000mg.

Testimoni terkini ada yang bertindak balas seawal dua hari penggunaan dan paling lambat ialah 3 bulan. Saya sniri ambil masa sebulan untuk merasai perubahannya.

                
Untuk pembelian, sila sms/ whatsapp/viber ke 013-3433 878

Read more...

Saturday, January 5, 2013

Vitamin e capsule murah

9:30 AM 0

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstr
ual syndrome"  dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.



Berminat sila sms/whatsApp ke 013-3433878 or add kami di Anna Raihana Collections
Read more...

Friday, January 4, 2013

Exam Day

1:30 PM 0
Arini aku exam untuk paper Software Quality..





pastu hoorey sebab sem ni aku hanya ambil satu sabjek.
Tapi 9hb ni aku ade presentation proposal project. The last presenter on the last day. Fuh..
Harap semoga tak de orang nak datang tengok.. Nervous okeh..

Lepas abis tu...abisla sem ni..tunggu sem depan plak start tengah bulan 2.
Hurm x sabarnya abis bulan 6 ni...

Ape pon korunk doakan daku selamat menjawab soalan malam ni dengan jayanya. Saya nak A okeh.. Insha'Allah.


Malam tadi stadi ditemani si kecil...Tetido setelah kepenatan bergurau dengan abi nyer. huhu



Read more...

Thursday, January 3, 2013

Sambungan entry Raihana Admit

8:30 AM 2
Disebabkan beberapa kekangan, daku belum berjaya abiskan entry Raihana admit tu. Di antara kekangannya haruslah sebab daku duk fokus untuk siapkan proposal Master. Oh yer lusa daku exam final untuk paper Software Quality dan presentation untuk proposal pada 9hb petang. Wish me luck yer friends.

Berbalik kepada entry Raihana admit, sebenarnya paed request untuk admit kan dia untuk kasi nebulizer. Memang seawal malam pertama daku dah perasan Raihana langsung takde batuk berbanding malam sebelumnya batuk terlalu kuat maybe sebab dia tatau nak keluarkan kahak tu cemane. So gatal la tekak nya.

Happy mood smp tertido sebab sibuk mikir nak explore katil baru nya


Tak moo..ubat tak sedap tapi dia bagus ubat yang paling tak sedap tu selamber je telan walau kene pujuk. Good gurl tak de uwek ubat tu balik.


Okeh..kita g main-main ye sebab dah bosan duk dalam ward. 




Read more...

Wednesday, January 2, 2013

Selamat Tahun Baru 2013

10:25 AM 1
Arini 2nd January 2013 rasanya masih belum terlambat untuk aku wish Happy New Year kepada kawan-kawan alam maya di luar sana. Busy sket untuk update blog sehingga banyak entry jadi pekasam. Hehe.



Alhamdulillah...semua azam tahun lepas dapat dicapai. Syukur padaMu ya Allah.. antara yang ketara ialah :

- dapat berat sebelum kawen
 - dikurniakan seorang baby gurl....
 - Taram..last but not least, kereta idaman aku (buat masa tu lah)...--Ahaks skang xde pikir lagi keta idaman lain..hehehe sebab fokus besarkan anak and kalo leh..tambah lg..wakakak Amin.



 Untuk tahun 2013, overally aku harapkan hidup menjadi sorang hamba yang dirahmati Allah DAN
- dapat abiskan master and konvo by this year. Insha'Allah..ade satu sem to go...
- azam continue untuk turunkan berat kepada 50kg (at least) ehem... 4kg to go..insha'Allah boleh...disiplin harus ada.
- kalo bleh, daku mau pregnant lagi untuk new born 2014. Insha'Allah. Doakan saya yer...

Nota kaki : tahun ni berazam tanak peram entry lelame..hurmmm boleh ker? cuba cuba harus cuba..okeh

-FieZa-




Read more...

Follow Us @soratemplates