Sunday, September 30, 2012

Promosi Acai Berry ABC PLUS Murah

11:51 PM 0
October Promotion .Sesiapa yang nak langsing kurus secara berhemah, boleh mencuba ABC Acai Berry.



ACAI BERRY ABC Kapsul gel lembut Impian jadi kenyataan!!! Hilangkan 10-15kg dalam masa
sebulan!!!

manfaat acai berry, membuang lemak degil berlebihan di dalam badan. membantu mengurangkan kedut penuaan,mencantikan kulit dan awet muda. Bahan bahan yang unik di proses menggunakan teknologi moden. Mengandungi 100% Acai berry yang telah dikeringkan dan di proses menggunakan teknologi moden.




SAH HALAL


 Harga sebelum ni RM 120 exclude postage fee. Tapi untuk

 October 2012, saya offer RM 100 exclude postage

stock dah abis..sms untuk dapatkan harga semasa

Postage RM6 Semenanjung
RM 10 Sabah Sarawak


Cepat sementara stok masih ada sahaja.

 


Untuk pembelian, sila sms/ whatsapp/viber ke 013-3433 878
Read more...

Saturday, September 22, 2012

5 sebab Vitamin Anda Tidak Berkesan

12:38 AM 0
INFO UTK ANDA SEMUA..!MARI BACA..!PENGETAHUAN..!!!:)

Tahukah Anda ada 5 sebab Vitamin Anda Tidak Berkesan

1. Tak suka minum Air Putih


Inilah masalahnya ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air putih dan tetapi lebih suka yang bewarna dan berperisa.

TAHUKAH ANDA?

Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.

SARANAN:
Saya sarankan amalkanlah banyak minum air putih apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

2. Makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.

Saya tahu anda suka makan vitamin tapi pandai-pandailah aturkan@boleh tanya Perunding Kesihatan Vitamin Anda ..saya bagi contoh macam makan ubatlah..anda patuh jer saranan doktor kan contonya 1 biji 3 kali sehari (anda patuh dgn arahannya kan)

TAHUKAH ANDA?

Apabila anda makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air.

SARANAN

Lepas nie cubalah agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

3. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.

Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin .

TAHUKAH ANDA ?

Ini kerana kesannya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik.

SARANAN

Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

4. Kurangkan pengambilan kafien dalam diet harian.


Haaaa ini yang tak best dengar nie kan..mana boleh tak minum Kopi rasa tak bertenaga untuk mula hari2 yang mencabar..

TAHUKAH ANDA ?

Sebenarnya pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan. Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

SARANAN:

Cubalah untuk kurangkan pengambilan kafien..contohnya kalau dulu minum 3 cawan sehari..kurangkan 1 cawan sehari..kemudian perlahan2 anda akan terus melupakan minuman kesanyangan anda itu..

5. Makan Vitamin Tanpa Imu Yang Betul


Makan Vitamin mesti tahu caranya kerana ada sesetengah vitamin tidak boleh dimakan pada masa yang sama.

TAHUKAH ANDA ?

Kisahnya begini..
a) Multivitamin yang lengkap dengan zat besi tidak boleh diambil bersama air susu, Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri.
b) Vitamin E tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.
c) Alfalfa & Vitamin AntiOksida tidak disarankan untuk ibu mengandung kerana boleh mengakibatkan risiko keguguran di awal kehamilan.

SARANAN:

Adalah penting sewaktu membuat keputusan membeli mesti mengambil kira Perkara Pertama iaitu
-Vitamin Anda HALAL
-Vitamin Anda SELAMAT
-Vitamin Anda SEMIULAJADI
-Vitamin Anda BERKESAN
Read more...

Friday, September 21, 2012

Vitamin C Organic - Testimoni ku

1:36 PM 3
Hurm, kali ni aku nak share testimoni daku sendiri selepas pengambilan vitamin C organik ini selama dua bulan. So far, Alhamdulillah dah ada orang yang noticed dan nampak perubahan ini.


Ni gambar aku sebelum dan selepas. Tiada lagi wajah kusam.



Nak kasi up sket..

Daku with Raihana .



So, ape tunggu lagi. Jom sama-sama menjaga kulit dan kesihatan sekarang. So far ramai sangat bertanya tentang harga promosi ni. Ok harga promosi ni sah sehingga 30 September 2012. Untuk pembelian Oktober 2012 dan seterusnya daku akan updata harga lain dan semestinya tiada lagi promosi nih.

                                                                             Oh yer..
Ramai yg tanya pbezaan antara 500mg dan 1000mg.
ni jawapanya
~ dr segi dos
~ 500mg mkn shari 2 bj n 1000mg mkn shari sebiji


Harga terkini:

ABC Plus rm120 exclude postage
- Vitamin C organic 500mg 30 biji RM40 (exclude postage), 60biji RM80 (exclude postage)
Vitamin C Organic 500mg,100 biji  RM100 exclude postage
Vitamin C 1000mg 30 biji RM 75 exclude postage

Postage RM6 Semenanjung
RM 10 Sabah Sarawak

Promosi sah sehingga 30 September 2012

Untuk pembelian, sila sms/ whatsapp/viber ke 013-3433 878 atau 
sms only ke 012-320 4518
Read more...

Saturday, September 15, 2012

Melayan Gelagat Anakku

10:28 AM 0
Sejak menginjak ke usia 5 bulan macam-macam kerenah aku dapat perhatikan tentang anakku nih. Yang penting Raihana sudah mula :

  • Pandai hulur tangan ke arah ku bila berada dalam dukung orang lain. 
  • Pandai mencari bila orang memanggil namanya
  • Merajuk
  • Mengesot dengan laju nya
  • Memandang arah kamera bila nampak kami nak snap gambarnya
  • Pandai menyuakan posisi yang betul bila menyusu sambil mengiring especially time tido. Yela ummi ngantuk..
  • Bila dalam kereta dia akan peratikan aje abi dia or sesape yang drive
  • Dah mula bosan duk dalam stroller lelame..tapi bila kasi toys ok je
  • Pandai menarik perhatian dengan buat-buat nanges..Aish...

Lihatla aksi nya ni bila abi kacau dia..hehe



 Marah bila ummi buat tatau kat dia..hehe saje je kacau dia..hehe



 Ni bila abi dia plak usik dia...ummi plak rileks sempat snap gambo plak..hehe


Tapi bila pegang automatik dia benti nangis, ibarat cakap abi daku ni mcm tau button reset Raihana nanges. Haha normallah tu semua anak pon macam tu dengan ibunya...kan

Read more...

Friday, September 14, 2012

Harga Borong Vitamin C Organic Murah

10:26 AM 0
Salam .. Hari ni nak update sikit sesape yang rasa nak beli vitamin C 500mg secara borong...sila sms cepat-cepat kepada saya. Promosi hanya sah sehingga 30 September 2012.




Pembelian 1000 biji harga serendah 80 sen sebiji + pos RM10
Nak oder sms saya terus 013-3433 878



Note:
Untuk harga borong terkini sila sms ke no di atas (updated as at 05/10/12)
Read more...

Thursday, September 13, 2012

Vaksin Rotavirus untuk Raihana - Dos kedua

8:44 AM 0
Isnin lepas daku cuti untuk uruskan hal yuran Master, tajuk untuk final project, kwsp dan macam-macam lagi dan tak lupa amek rotavirus dos kedua untuk Raihana. 

Sempat timbang, beratnya dah bertambah kepada 6.6kg. Alhamdulillah. Oh yer rotavirus ni kena ambil dua kali je. Setiap dos RM160. Yang TNB x cover okeh..hehe 
Rotavirus ni bukan injection pon, just oral je masuk ubat kasi baby telan..so simple..tapi boleh tahan kan harga. Okla bukan tiap hari pon...


Ummi dan sayang ..Alamak tak de gambo abi..Sebab dia tengah uruskan registration dekat kaunter..hehe

Memain lagi..xde kojer


Balik rumah...enjoy je duk memain macam biasa.
Read more...

Dinner Makanan Arab di Restoran Saaba Cyberjaya

8:23 AM 0
Just nak share, first time merasa makan Nasi Arab di Saaba Restaurant Cyberjaya, sebenarnya tak susah mencari menggunakan application 'Waze' di iPhone daku, tetapi disebabkan en abi suka suki menjadi GPS dah susah plak nak cari tapi end up kami dah pusing dah area tu sbenarnya.

Nak tau details nya..sila visit website ni.http://biz.yellowpages.com.my/saba-restaurant/contact.html

4800 suite 0-2,
Grnd Floor, Block A1,
Jalan Perdana, CBD Pedana,
63000 Cyberjaya,
Selangor 


Disebabkan first time hantam saje order. 

Nasi Arab ape tah utk laki aku dan aku order lamb kebab..okla...

Sementara tu Raihana mesti boring menanti makanan kami..heheh so saje pujuk dia main ngan handphone ku.hehe

taram....i'm hungry okeh ummi


Read more...

Wednesday, September 12, 2012

Jalan-jalan Raya 2012

10:20 AM 0
Last week aktiviti kami anak beranak hanya berjalan raya.

Kami dah ready...

Rumah pertama, jeng je jeng rumah baru ex-osmet daku Syada di Sungai Ramal tu..Fuh besau gilos banglo baru nye..kagum daku. Baby inas tido plak..takpe nanti Raihana datang next time utk memain lagi yer. siap lunch kat rumah syada plak dah..tengkiuuu my frend..

Raihana with baby Inas.. baru nak masuk 3 bulan..dah nak sama size dengan raihana...yang penting aku tengok jarinya panjang-panjang.sure tinggi nih nanti.. Ikut abi and ummi dia jugaks la tu..

Taram....kak Iman nak join sikit..bleh..

Lepas tu, terus ke Taman Jelok Utama, Kajang rumah my friend jugaks.. Eliza.

Mommies dan kids 

Aku tengok eiymann dan Riri ni suka betul kat baby Raihana..ehem ehem..good sign..

Raihana with Riri..double 'R'

Eiymann, Riri dan Raihana..

Makan sate dan sembang lama giloss...lepas tu terus ke rumah sepupu daku plak tak baper jauh dari rumah Eliza je pon..Tapi lupa nak snap gambo la dengan family dier sebab terlalu banyak sembang since dah lama kami tak jumpa. Anak-anak dia pon dah besar.

Lepas tu terus ke USJ, jumpa kawan lagi.. Visit nya sebab dia baru pegnant...sian kena alahan jugak..sabo yer..pon tak ingat amek gambo...sebab Raihana kejap-kejap macam buat peel bosan..Almaklumlah seharian berjalan..huhu

Read more...

Tuesday, September 11, 2012

Vitamin C

4:43 PM 0
Harini saya nak berkongsi tentang Vitamin C . Kenapa kita perlukan Vitamin C?
 
Ia penting untuk:
membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan
Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan.
-membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi
-membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka
-membina kalogen untuk kulit yang sihat
-bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan
-meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
-menghilangkan parut-parut jerawat/jeragat/bintik-bintik hitam
-memutihkan kulit wajah serta keseluruhan badan

Apa yang saya hendak kongsi kan disini ialah betapa istimewanya Vitamin C ini... Vit- C 500mg merupakan produk pertama yang menawarkan perlindungan pelepasan terkawal semula jam demi jam dengan menggunakan komponen tumbuh tumbuhan semulajadi untuk memberikan bekalan vitamin C kepada tubuh bdn dengan lembut dan berterusan. Satu tablet 500mg vitamin C ni bersamaan dengan tujuh biji oren segar.

This is what we called nutrien serba boleh. Tambahan pula, tablet Vit - C 500mg yang diambil dua kali selang setiap 5 jam,mampu mengekalkan paras plasma vitamin C dalam tempoh lebih drpd 24jam - setara dengan pengambilan 10mcg Chewable vita C seiap jam untuk 10 jam berturut......

So tunggu ape lagi...mari bersama menjaga kesihatan kulit kita.
Sms ke 013-3433 878 untuk order
 
Read more...

Thursday, September 6, 2012

Dating dengan member lama

10:43 AM 0
Semalam lepas keja balik ambil Raihana dan siapkan dia untuk bawak dating. Masing-masing datang sendiri ....en hubby masing2 kojer...bz kate kan..takpe next time kita arrange dating with hubby plak..

Lenanya tido....ummi dah make sure sayang kekenyangan sebelum bawak berjalan.


Jeng je jeng..sian kat Yah dan anaknya Sara tunggu kami lambat sikit sampai. Aku sempat sediakan air panas untuk Yah since anaknya menyusu botol. Ngam-ngam aku nak ejas stroller, Ita plak sampai, yeay ita parking tak jauh dari keta ku..

So, kami cari port...hurmm..Kenny Rogers since ade tempat privacy untuk ibu-ibu macam aku neh..hehe lagi pon ok sket dari pandangan khalayak bila mana anak-anak kami meragam..hehehe


 Raihana with auntie Ita.yeay

Sembang..makan...tapi sian kat Yah..Sara macam wat hal...tapi takpe Ita cekap bergilir amek alih untuk bawak Sara jalan. Aku.. aku plak duk jaga Raihana la..huhu dan dan je nanges nak berdukung..hehe

Pic sebelum balik...


Dah...bergambar dengan Sara..fuh pandai betul ngajuk org...matanya bulatt sangat..geramm i..

So..pastu balik...next agenda harus plan utk gath kat rumah sesape..leh ajak geng lain jugak nih...


Read more...

Wednesday, September 5, 2012

Menggosok baju kerja

8:09 AM 0
Aku memang iron baju sambil duduk..erm iron board pon yang rendah ..hehe sambil layan tv. Tapi skarang daku dah ada pembantu. Nasib tak kemek tudung Fareeda i okeh..hehe


Kasi mainan baru ok...Suka melayan kerenah anakku nih.. Tak boring.

Read more...

Tuesday, September 4, 2012

Happy Birthday to Me

2:09 PM 6
First of all, syukur Alhamdulillah kerana aku dipanjangkan umur untuk hidup dan merasai nikmat yang diberikan sehingga ke hari ini.

Hurm...semalam genaplah usia daku..tettttt


Ni ada special quotes untuk family and kawan-kawan yang sempat wish utk daku.

Thank you so much for all your wonderful birthday wishes-family, friends including bloggy friends and facebook friends. I really appreciate it with all my heart. There is nothing like being remembered . And I thank God for giving me good health, nice friends and beautiful family. Not everyone was able to celebrate there birthday. I will always keep thanking God for giving me that privilege. 

I believe on this birthday, the beginning of my journey, as a woman, wife and a mother. I will continue to be inspired...to inspire.

I'm such a lucky woman to have wonderful people around me who care enough about me to take a minute out of their day to show me how much the really care.
Thanks for showing me love, may you always be cherished, loved and appreciated.
Read more...

Sunday, September 2, 2012

Raihana Demam Raya

3:52 AM 0
Sian anak ummi, demam yer sebuk beraya. Raihana demam masa on the way datang KL. Naseb Sabtu malam lepas singgah Jerantut rumah kak ipar daku. Masa tu Raihana tak demam lagi.

Elok je sampai rumah, dia mula muntah-muntah susu, last skali kuar lendir cz dia ada lagi saki baki selsema. Jenuh daku mengejas siap call mak lagi..hehe panic punya pasal sebab dia tak pernah macam tu. Kak Ja aku pon panic.

Malam tu daku berjaga and en abi pon take turn berjaga jugak.Malamnya suhunya panas tapi bila test 37.2 so aku just sponge kan badan dia dan kasi ubat demam yang memang sentiasa get ready untuk dia.

Esoknya Ahad, Raihana asek nak berdukung nak duk luar rumah. Aiseh penat ummi, terpaksala gilir-gilir dan kul 11 kami gerak balik KL. Perjalanan lancar tanpa sebarang jem. Terus ke clinic yang berdekatan..Fuh suhu dah 39C, terus masuk ubat ikut b*nt*t.


Balik tu terus sponge lagi dan biarkan dia pakai pampers je. Hasilnya petang tu dia dah kebah sikit dan aku mandikan dia perlahan-lahan. Isnin aku terpaksa EL, sebab panas balik pagi tu. Wuhuuu tapi g clinic doc just kasi ubat lain since aku xkasi pon ubat yang clinic sebelum tu. Doc kasi dos kanak-kanak 1thn punye.


 
Masa tu main redah je sebab Ahad specialist pon takde biasanya.Huhu. Semalam sayang sudah sihat sepenuhnya. Alhamdulillah. Ni mesti demam nak masuk 5 bulan.


Happy 5th month birthday untuk sayang ummi. I love you so much dear.

Read more...

Saturday, September 1, 2012

Raihana dan Dhiya

8:34 AM 0
Erm..tak pasti pulak spelling nama anak buah aku nih..hehe...Anyway ni anak buah sebelah asben aku. Kebetulan lahir awal sebulan je dari Raihana. Dan yang paling best, insha'Allah bulan 11 ni ada sorang lagi anak buah sbelah asben aku akan lahir ke dunia. Sure meriah sebab tahun ni insha'Allah family in law aku dapat 3 babies...

Dhiya ni badannya sehat sikit dari Raihana yang agak slim..huhu..maybe sebab dia dah amek solid food kot. Tapi suka tengok rambut dia..lebatttt....

Raihana with Dhiya

Ni plak daniel..fuh tombam gilo..bulan depan baru masuk 3 tahun tapi berat dah 30kg... Ape sudah jadi ni daniel...huhu


Read more...

Follow Us @soratemplates