Story of My Life

Everything about me, family, Tupperware and many things....

Journal of My Life

Just to share that how struggle having long distance of marriage.

Anywhere everywhere

Turn around anywhere.....

Moment Captured

I'll miss every single moment....between us...

Evertyhing....

Sharing is caring ...Some of my story maybe inspired by others.

Monday, November 24, 2014

Kembali Berblogging

Salam semua.

Sorry sangat-sangat kerana lama sangat menyepikan diri. Bukannya ape memang busy dengan kehidupan seharian sampai terlupa dengan blog.

Update sehingga sekarang masih seperti dulu

  • Anak still sorang ..Mya cinta hati umi
  • Masih kerja tempat lama...

Oh yer, sepanjang tidak berblog hari tu, daku ada dua berita sedih untuk dikongsi bersama sahabat semua.
Pertama, orang yang paling ku sayang telah pergi menghadap Illahi buat selamanya...Arwah abah ku telah kembali ke rahmatullah pada 24 Julai 2014, 3.45pm iaitu 3 hari sebelum Hari Raya Aidil Fitri. Hari ni genap 4 bulan arwah abah meninggalkan kami..

Ini sedikit sebanyak memberi tamparan hebat kepada kami sekeluarga especially emak. Mak...ku harap mak kuat dan tabah untuk hadapi and harungi masa mendatang. Insha Allah

Semoga arwah Abah ditempatkan bersama orang beriman. Amin 

Manakala berita sedih kedua pula, pada September 2014 pula, kami dikejutkan lagi dengan berita sedih yang mana arwah bapa mertua ku pula dijemput meninggalkan buat selama-lamanya. Memang berat untuk aku dan suami menerima ujian tahun ini. Doakan semoga roh kedua-dua orang yang kami sayang dicucuri rahmat oleh Allah dan ditempatkan bersama roh orang beriman. Amin.

Touching plak malam ni..Dah stop dulu..tak leh sambung..Sebak...

Thursday, May 15, 2014

Katalog Tupperware 4/2014

Katalog Tupperware 4/2014
12 May - 31 May 2014
Stock Code : 402288


Belum terlambat lagi untuk share katalog bulan ini. Sila jamu mata dan jangan lupa roger saya untuk sebarang tempahan dan pembelian. Saya akan pastikan anda semua mendapat diskaun yang maksimum. Ok.

Untuk pembelian atau tempahan sila pm or WhatsApp ke 013-3433878


















Selamat menjamu mata dan membuat pilihan


Wednesday, May 14, 2014

Pre Order Cake Gift Set from Tupperware




Hari ni mood busy sikit sebab semalam kan cuti Wesak. So nak up sikit iklan untuk pre-order Cake Gift set dari Tupperware sempena raya. Pre-order dibuka mulai sekarang sehingga Jun 2014 melalui sms atau WhatsApp/WeChat/Line  kepada 013-3433878.

RAYA CAKE GIFT SET dari Tupperware.. 

  • Small Goody Box with Carolier (2) - 850ml
  • Red Velvet Cake (1) - 300g
  • Premium Mocha Cake (1) - 300g
  • Gift Tag





Set ini adalah berbaloi untuk dibeli sebagai koleksi sendiri atau sebagai hadiah kepada keluarga atau kawan-kawan. Kek dia memang terbaikkkk amat moist cz saya dah rasainya. 

Jangan ketinggalan.Jom order sekarang.

Monday, May 12, 2014

I'm back for blogging

Salam..

Sekian lama menyepi dari dunia blogger, akhirnya hari ini saya mendapat kerajinan yang maksima untuk menukarkan imej lama blog kepada imej baru dan akan kecimpung semula dunia blogger..Ewah...yeke...insha Allah...banyak sangat story yang nak share ni nanti ku akan update satu persatu bila tiba masanya.

Just nak update, saya dah bebas dari dunia student..dah selamat konvo Oct 2013. Mya pula dah selamat masuk dua tahun satu bulan lebih. Cerdik sekarang sejak bertukar dari pengasuh kepada Taska.

Dalam masa berhibernasi dari blog world, ku banyak buat online biz termasuk pakaian dari Vietnam, product kecantikan dan kesihatan, Shaklee dan terbaru Tupperware.






Saya baru je menjadi ahli Tupperware dua bulan lepas tetapi baju bulan ni berusaha keras. Target saya bulan depan untuk naik 1Star (ikut pada anggaran and guide yang diberikan by my Master Sifu Kema). InshaAllah kalo fulfill requirement,

So, rupanya best yang amat join Tupperware ni. Sesiapa yang nak tau kelebihan dan sebarang promosi Tupperware boleh stay tune dengan page ni yer...








Wednesday, July 24, 2013

Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

Minggu lepas saya secara tidak sengaja menyemak SPA dan kebetulan ada link untuk semakan
Selain itu, saya ada dapat SMS pemberitahuan layak untuk hadirkan diri ke exam ni. First time dapat (maybe guna result master kot sebab result degree biasa jerk).



Doakan kejayaan saya ye kengkawan. Teringin jugak nak masuk gomen even skarang dah selesa di tempat kerja skang. Untuk masa depan kan...

*Last wiken pi cari hotel ni, fuh agak mencabar walhal senang je pon. Tak jauh dari monorail Chow Kit.