Enter your keyword

Umi Mya Zara Raihana

Story of my life, Tupperware and anything...

Monday, January 23, 2017

Pencarian Protege STG

By On 1:02 PM
Ok, Fieza nak update yang anna dah join team STG selepas sekian lama follow rapat setiap post yang leader Fieza selalu post. Dia tak lain tak bukan, sahabat den jugak masa kat UTM. Pernah berhujan berpanas sekali masa g kelas dulu.

Let me introduce siapa dia leader hebat itu. Dia tak lain tak bukan Cikgu Nida. Sebelum ni kami selalu share biz opportunities yang ada. Ada yang kami join failed. Ada yang den buat dia xbuat. Pendek kata saling tukar pendapat, sehingga satu malam tu den tanya pasal satu benda berkaitan biz la. Dia cakap dia nak tolong den n kawan den dapatkan duit since kami masuk melalui dia biz before tapi lingkup. So dia cakap dia nampak STG leh jalan, leh bantu dapatkan kembali duit kami.


Itu lah kisahnya, maka kami berdua join la direct bawah dia senang dia nak tau. Lagipon kawan den sorang tu pemalu, kenal Nida je dalam biz STG. Maka 29/12/2016 kami berdua join. Saya rasa tak mengapa mencuba lagipon modal kecik je, RM50. Takdela nak ralat dan berkira sangat. Kalau takut dengan dugaan, jangan masuk sebarang biz, Betul tak.

Biz STG ni Fieza nampak boleh pergi jauh sebab ada tekniknya sendiri yang mana dapat membantu ahli-ahlinya mendapatkan komisen dengan mudah. Keypoints kat sini, kena ikut leader ajar, tak yah nak buat alasan, dan sharing. Sharing je kebaikan product Hai O kepada kepada kawan-kawan. Saya sendiri sudah mengalaminya. Nanti saya share di entry lain berkenaan sharing product yang dah saya amalkan.


Oh ye, ape jadi dengan biz Tuppeeware ye??
Eh Tupperware masih di hati ku. Tetap jalan macam biasa. 
Semua kan guna online. Hujung jari je control smua tu.


Nampak tak, gaji hakiki dapat, gaji Tupperware dapat, gaji STG dapat.
Tamak kan....
Bukan tamak tau, saya rebut peluang yang ada depan mata sebab kalau bukan saya yang rebutnya siapa lagi. Saya susah ke senang ke takde sape kesah kan. So ada baiknya saya berusaha. Janji husband dah bagi greenlight. Yeay..๐Ÿ˜


Ok arini 23hb, tak sampai sebulan kan lagi saya join STG. Alhamdulillah sudah rank up ke level D2. Nanti kita citer lagi kenapa perlu rank up. 



๐Ÿ“ฒ PM/ WA 0133433878 ๐Ÿ“ฒ PM/ WA 0133433878 ๐Ÿ“ฒ PM/ WA 0133433878 #projekStg #meroketRM1000seminggu #futureFighter

nanti sambung lagi, dah abis lunch time.

Post pertama 2017

By On 2:06 AM
Salam semua kekok rasanya dah lama tak berblogging. Entah dari mana datang kekuatan nak berbelog kembali. Mungkin dah ada masa luang kot.

Ok nantikan entry lain ye selepas ini...comingg...


Hasil carian imej untuk welcome back

Monday, November 24, 2014

Kembali Berblogging

By On 10:01 PM
Salam semua.

Sorry sangat-sangat kerana lama sangat menyepikan diri. Bukannya ape memang busy dengan kehidupan seharian sampai terlupa dengan blog.

Update sehingga sekarang masih seperti dulu

  • Anak still sorang ..Mya cinta hati umi
  • Masih kerja tempat lama...

Oh yer, sepanjang tidak berblog hari tu, daku ada dua berita sedih untuk dikongsi bersama sahabat semua.
Pertama, orang yang paling ku sayang telah pergi menghadap Illahi buat selamanya...Arwah abah ku telah kembali ke rahmatullah pada 24 Julai 2014, 3.45pm iaitu 3 hari sebelum Hari Raya Aidil Fitri. Hari ni genap 4 bulan arwah abah meninggalkan kami..

Ini sedikit sebanyak memberi tamparan hebat kepada kami sekeluarga especially emak. Mak...ku harap mak kuat dan tabah untuk hadapi and harungi masa mendatang. Insha Allah

Semoga arwah Abah ditempatkan bersama orang beriman. Amin 

Manakala berita sedih kedua pula, pada September 2014 pula, kami dikejutkan lagi dengan berita sedih yang mana arwah bapa mertua ku pula dijemput meninggalkan buat selama-lamanya. Memang berat untuk aku dan suami menerima ujian tahun ini. Doakan semoga roh kedua-dua orang yang kami sayang dicucuri rahmat oleh Allah dan ditempatkan bersama roh orang beriman. Amin.

Touching plak malam ni..Dah stop dulu..tak leh sambung..Sebak...

Thursday, May 15, 2014

Katalog Tupperware 4/2014

By On 3:16 PM
Katalog Tupperware 4/2014
12 May - 31 May 2014
Stock Code : 402288


Belum terlambat lagi untuk share katalog bulan ini. Sila jamu mata dan jangan lupa roger saya untuk sebarang tempahan dan pembelian. Saya akan pastikan anda semua mendapat diskaun yang maksimum. Ok.

Untuk pembelian atau tempahan sila pm or WhatsApp ke 013-3433878


















Selamat menjamu mata dan membuat pilihan


Wednesday, May 14, 2014

Pre Order Cake Gift Set from Tupperware

By On 5:11 PM



Hari ni mood busy sikit sebab semalam kan cuti Wesak. So nak up sikit iklan untuk pre-order Cake Gift set dari Tupperware sempena raya. Pre-order dibuka mulai sekarang sehingga Jun 2014 melalui sms atau WhatsApp/WeChat/Line  kepada 013-3433878.

RAYA CAKE GIFT SET dari Tupperware.. 

  • Small Goody Box with Carolier (2) - 850ml
  • Red Velvet Cake (1) - 300g
  • Premium Mocha Cake (1) - 300g
  • Gift Tag





Set ini adalah berbaloi untuk dibeli sebagai koleksi sendiri atau sebagai hadiah kepada keluarga atau kawan-kawan. Kek dia memang terbaikkkk amat moist cz saya dah rasainya. 

Jangan ketinggalan.Jom order sekarang.

Popular