Friday, December 21, 2012

Year End Sale - ABC Acai Berry Plus

8:00 PM 2
Salam...

Selamat memulakan hari Isnin seperti biasa. Arini daku agak lemau tak lemau mana.  Pagi-pagi fuh penuh PDA atas meja nak kena jadi pomen data la pomen situ sini skejap. Naseb la tak kritikal mana ..so sempat la settle dan ade sbiji lagi..duk tengah setup PDA baru untuk user.

Eh lupa..Disebabkan sambutan amat menggalakkan dari uols semua, arini daku bermurah hati mau update Year End Sale untuk tiga hot item iaitu:

ABC Acai Berry Plus Collagen ,Vitamin C Organic 500mg dan Vitamin C 1000mg with collagen.

Harga Year End Sale iaitu:


ABC Acai Berry Plus

1 botol = RM 110 (before this RM120)
2 botol dan ke atas = RM 100 sebotol (before this RM110 sebotol)
10 botol ke atas= sila sms untuk harga terkini.




Vitamin C Organic 1000mg
(dimakan sebiji sehari)
30 biji  = RM70 (before this RM75)
if ambil vitaminc C Organic 1000mg + 30 biji Collagen = RM 130. (before this RM150)





Vitamin C Organic 500mg
(dimakan dua biji sehari)
30 biji = RM35 (before this RM45)
60 biji = RM 70 (before this RM80)
100 biji = RM 110 (before this RM130)


Untuk tempahan atau pertanyaan:

Sila sms/whatsApp ke 013-3433878 dan nyatakan nama product.

Anda juga boleh la Like di Page saya : 

Postage : RM6 (semenanjung) RM 10 (Sabah Sarawak)
Bagi pembelian 3 item ke atas, free postage.

Promosi sehingga stock masih ada.

Read more...

Thursday, December 20, 2012

Taubat -

8:35 AM 1




Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud: "Dua golongan daripada umatku, apabila mereka baik maka baiklah manusia, dan apabila mereka rosak maka rosaklah manusia, iaitu umarak dun ularna." (Riwayat Ibnu Abdul Barri dan Abu Nuaim)

-Pesanan untuk ku dan untuk semua-
Read more...

Wednesday, December 19, 2012

Raihana Admitted at Pantai Hospital

8:47 AM 0
Sabtu lepas ada appoinment dengan Dr Azam, paed kat hospital pantai bangsar. Actually untuk follow up selsema my sayang je. Malas asek kasi ubat je sian kat dia so paed mesti ade cara terbaik untuk atasi masalah anakku yang batuk teruk and selsema.

So bila Dr Azam bagitau better we admit and give her nebulizer for one or two days and see the progress. Normally baby will react positively.


Register untuk pilih bilik. 


So kami bersetuju untuk warded my daughter. So berkampungla kami. Admit sabtu tengah hari kul 11. Tapi pukul 5 kami mintak cabuttt balik cz nak amek barang2. So kami prepared pakaian untuk stay sana sampai isnin. Chewaahh stay sana dah macam hotel plak dah . Si kecik tu kemain suka duk dalam katil berpagar. Lompat sana sini dan asyik explore je .




Nyum...saya boleh makan ke ni sume ummi?

Taram..tayang tag


Sempat lagi explore hp daku

Then bermula lah episod nebulizer pertama untuknya. Fuhhhh nanges sepanjang masa setiap kali kasi benda ni. Sampai dia tengok nurse tu pon dia nanges. Fobia kot. Sbenarnya dia takutkan asap tu.

Tido kepenatan

Sebenarnya lagi kuat dia nangis lagi bagus sebab lagi cepat ubat tu masuk dalam paru- paru. Dannn resultnya malam tu aku langsung tak dengar my sayang tu batuk. Hehe aku tdo sekatil ngan raihana. Hehhe muat okeh walau kaki xleh diluruskan. Janji anak ku selesa. As usual aku tak de bawak botol susu cz memang kasi direct feeding. Nak kasi dia cepat sembuh dengan cepat.

Hurm sambung next entry plak citer lain. Saya nak beradu kejap.






Read more...

Thursday, December 13, 2012

Raihana Demam

10:08 AM 1
Dah masuk 8 bulan setengah baru dia demam. Last week cirit birit tapi tak stop just berkurangan. Makan ubat dah ok sket tapi 3 hari lepas en abi bawak g clinic terus refer hospital. So tak pikir panjang en abi bawak raihana with adik nya ke opis dan kami terus ke hospital pantai. Bajet nakg Prince Court tapi en abi kata takut jem huhu. Melepasss nak merasa ke sana.



Kami lunch dulu dan register. Memandangkan kami sampai 1.30pm so kena tunggu cz doctor ada pukul 2.30pm. Sementara tu aku dan Raihana lepak di nursing room. Selesa sangat-sangat dan aku siap charge iphone ku kat sana..hehe biasala guna 3G cepat pulak abis bateri.

Possing macam biasa, Raihana pon macam dah tau dia kena pose...


en abi masuk skali...hehe 


Happy pulak..tadi nanges.


Masa untuk bermain...Wah seronot kemain lagi dia..Tak macam sakit pulak ku tengok.


Tett..dah 2.30, nurse panggil untuk timbang berat dan ukur tinggi. Tapi just dapat timbang berat sebab dia meronta. Takut kot. So berat dah turun dari 7.3kg kepada 7.1kg. Sian anak ummi.

Raihana baby ke3 jumpa paed ni. Oh ye kami pilih Dr Azam di Hospital Pantai Kuala Lumpur. Hurm comel je room dia.. Dah nama pon paed kan. Yang penting Raihana tak nangis bila first time see him malah sibuk tatau nak pilih toys mana satu sampai abis jatuh teddy bear atas sofa kami duduk tu.aishh..excited kot nak explore.

Doc cakap bukan Rotavirus dan maybe virus biasa sebab cirit dah baik. Tapi dia heran kenapa leh muntah dan demam. So dia suggest warded sehari dua untuk check.

Oh no..takmau tak mau...Then dia bagi option wat blood test dan follow up lagi Jumaat ni (opss aku dah call smalam tukar kepada Sabtu).

Dia ada kasi banyak sangat ubat dan tukar susu free lactose. Disebabkan dia campur susu ibu dan susu formula, dengan rasa sedih kena kasi jugak susu baru. Aku tekad nak pam lebih kerap untuk supply kepada dia. Nasib la bila aku bersama dia no susu formula. Yeay..Dia suka sangat mengempeng..Haha


Sob sob..sakit ummi...kena amek darah..
 

Ni lah susu baru Raihana..Bagi usus dia tak kerja keras untuk hadamkan susu.

Balik....dapat appoinment card. See u this Saturday



Kepenatan sampai tertido.

Ape pon aku respect walau dia demam memang tak meragam. Syukur. So far baru sekali dia demam sampai tergolek tapi dia tak meragam...diam je ...tu masa Raya puasa aritu. yang ni aku rasa demam nak dapat step baru or nak tumbuh gigi.












Read more...

Saturday, December 8, 2012

Friday, December 7, 2012

Questionnaire: Web Usability for Fast Food Restaurant in Malaysia

8:14 AM 1
Salam semua.

Arini saya ada task nak minta bantuan kawan-kawan semua untuk jawab questionnaire di link kat bawah ni:

Applying Quality Characteristic and Attribute for Web Site: A Case of Fast Food Restaurant in Malaysia. (Pizza Hut)



(please click above link)

Tolong ye sebab ni sebahagian dari final project untuk subject Software Quality. Group kami memilih website Pizza Hut sebagai domain nya.

Thanks.
Read more...

Thursday, December 6, 2012

Shopping Barang baby

8:54 AM 5
Masih lagi mood rajin update entry. Sebenarnya aku tak la rajin mana. Ni entry by schedule. Jangan mare okeh..hehe

Ahad baru ni kena beli barang baby since dah lama tak beli memandangkan stock amatla banyak dari hamper-hamper dan stock dibeli sendiri sejak lahir. So kami ke Manjaku Bangi sebab kat situ selesa dan yang penting parking depan kedai. Selesa sangat cuma ruang parking sempit sikit.

Harga Pet Pet masa aku g tu murah, M size 80pk = RM29.90 tapi aku tak beli pon masih ada banyak lagi stock en abi beli time dapat harga murah aritu.

Beli toys, pool kecil, lotion, beg baru erm ke babysitter baru dan macam -macam lagi.

Excited betul dah macam orang besar je.

 
 Papaku pulang dari kota, papaku beli kan kereta. Kereta kecil warna pink. Boleh ku bawa jalan-jalan..hehe lagu versi Raihana.


Alamak dah benjol tapi bukan akibat test pool tapi terjatuh masa main main..huhu first time lebam seh...Naseb pagi esoknya dah ilang.

Sian anak ummi tapi takpe ummi bangga dapat sayang yang aktif dan lasak.
Read more...

Wednesday, December 5, 2012

Photoshoot for Princess Contest

8:45 AM 3
Sambungan dari entry semalam okeh.

Balik dari MAHA 2012, balik rumah untuk bersiap-siap ke Mom & Baby Expo di Midvalley. Kawanku Vivy dan bagitau anak nya Naufal dah selamat photoshoot untuk prince customes.. Hehe  ape lagi daku pon nak jugak Raihana bergaya dengan baju ala princess. Biarla dia kecik lagi, untuk kenangan bila dia besar nanti. Hehe.

Ada satu booth dari Ivory. Aku kena bayar RM50 untuk satu customes dan akan dapat sekeping gambar. So en abi kata buat 2 customes la dapat dua gambar. Okeh. Nanti dalam banyak2 tu sekeping akan submit ke penganjur untuk Prince and Princess Contest. Tak la berharap mana sebab si comel aku kecik lagi, xpandai mana berpossing and asek nanges je sebab baru bangun tido.
Moral of the story : Kasi dia kenyang dan happy dulu okeh baru dapat best shoot.. huhu

Ade mekap2 jugak rupanya.

Sempat snap sambil duk pujuk dia possing.


Hasil nya...hehehe muka cam nak nanges okeh..

 
Good try dear. Cuba lagi .Aku submit gambar ni untuk contest.


See mood dia sudah okeh....mula senyum plak..

Ape pon okla at least ade gambar kenangan untuk nya bila besar nanti. Puas ati sebab dapat tengok anak sendiri plak pakai comel-comel macam princess. Biasa asek tengok anak orang je cenggitu.. Hehe.

Read more...

Tuesday, December 4, 2012

Musang King durian di MAHA 2012

8:36 AM 2
Last weekend aktiviti kami sekeluarga full dengan Sabtu pagi tu ke MAHA 2012. En abi tak puas ati cz Jumaat petang before anta aku ke kelas dia tak dapat beli Musang King durian. So Sabtu pagi kami ke sana lagi. By the way, disebabkan dah pergi Jumaat kami dah tau parking yang paling dekat dengan gerai FAMA. So terus ke sana dan aku hanya tunggu dalam kereta dengan Raihana. Lagipon tak de parking. Bila dah dapat parking baru dan kebetulan en abi dah kiri kanan dengan durian nya, terus kami beli makan skejap kat bawah tu. Tak lama pon kat situ sebab panas, dan kami terus balik makan solat dan bersiap nak ke Midvalley cz ade Mom & Baby Exhibition.

Jom layan gambar, opss sorry gambar kat FAMA je ade sebab aku tak g pon tempat lain.

Labu terbesar
 

Kecil comel je papaya ni.
 

Sempat beli ais krim goreng coklat
 

Pink Guava...
 

Ni D24 durian. Besar nya seulas doyan nih..
 

Ape pon cik Musang King memang terbaek derr.


Grulppp..kenyang..oh ye aku dapat 3 voucher Subway dari Hitz.Fm. Masa tu saje g join pass Hello Kitty ape tah...hoho...

Erm..next citer sambung entry lain daa...

Read more...

Monday, December 3, 2012

Raihana Sayang sudah 8 bulan

9:31 AM 4
Sekejap je pejam celik pejam celik anak aku tu dah masuk 8 bulan. Banyak sangat pengalaman manis pahit kami lalui sepanjang membesarkannya cuma ape yang boleh kami luahkan Raihana adalah anak yang baik sebab dia tak de ragam melainkan hanya menangis kalau lapar dan sakit. Cuma skang dah pandai menangis kalau mengikut aku or abi mau keluar nakg memane.. Hehe especially time aku nak g kelas.

Lama betul kan tak update blog sebab rasa agak busy dengan aktiviti melayan si comel ku itu. Last week masa 29hb tu kami saja keluar makan-makan kebetulan jugak dengan 8th month birthday anak kesayangan kami tu.

Tapi sorry dear, sayang tak dapat makan best lagi tau. Tunggu dah besar sikit yer.



Doa ummi dan abi semoga Raihana dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki serta menjadi seorang anak yang beriman, patuh pada abi dan ummi dan insha'Allah sayang akan menjadi anak yang bijak dan dapat membahagiakan kami sepanjang masa. 
Amin.
Read more...

Follow Us @soratemplates