Pages

Thursday, July 7, 2011

Lampu Murah di Puchong

Ok back to update entry rumah pulak.
Untuk lampu kami dah buat surf dari bloggers dan pergi survey sendiri area Puchong dan memang kedai ni paling murah for us. "House of Lighting" di Puchong, Die punya kedai kalau dari Putrajaya, lepas bayar tol RM1.60, maintain lane kiri terus je lepas Avenue tu amek kiri (make sure before flyover). Kedai nya sederet dengan Perabot Jati. Amatla senang untuk dicari.

Actually aku ke sana dua hari. Hari pertama survey harga dan lampu mana yang nak. Esoknya datang beli but ada lagi la x cukup. Aku lupo beli lagi lampu bilik ke2. Itu la excited sangat. Tapi aku maybe rearrange balik lampu tu sebab datang idea deco lain. Wakakakaka..selagi x siap selagi tu la banyak idea. Buatnya tidak.Kelako je rasa.

Ape pon memang banyak la option sampai kami pening. Jom layan gambar yang sempat aku snap.

Ok jugak kalo hias rumah simple gini kan.

 
Pilihan lampu...rambang mata ku

 Aku berkenan sangat lampu rambutan ni.. Tapi banyak sgt bulb nye..

 Lampu meja makan

 Lampu bilik

Lampu ni x sure nak letak kat mana
 Lampu dinding..simple je kan..

10 comments:

e.l.i.z.@ said...

eh lawa la lampu moktan tuh..brapo hargo tu mu?

PurpleSakura said...

lampu moktan RM440

e.l.i.z.@ said...

mahal jugok weh...sero ralat sikit la, umoh aku lampu 6butir, besar² rm550 hhuuhuh..lg berbaloi lapu moktan nih

FIeZa said...

mmg mu...mmg comam lampu moktan ni..terang pon terang....puah hati..dia ade jugak lampu dinding version moktan..nyaris nk beli tp mcm x som laa ngan lampu siling ...huwaaaa...mu g beli mano lampu2 mu tu? marin aku g beli lg lampu..

e.l.i.z.@ said...

wah ado jgk utk dinding..kalu hop tu brapo butir bulb dio? aku ado beli lampu dinding sebutir tp gak x buat pun wiring utk lapu dinding hihihi

aku beli kt bangi ni jah..maso tu tahu sgt puchong tempat muroh², tp bakpo hau kami x g denu

FIeZa said...

die paka 3 bulb
tu gmbo no 2 entry ni ado...
kene tilik cari la hk mano sor...
tp siyes effect die comel mung kalu buh kt dinding..

e.l.i.z.@ said...

napok²..aduss lawa laaaaa...projek lampu kena tggu pitih lain la pulok hihiih...byk lg projek lain tergendala nih

FIeZa said...

mmg lawa mung...aku mmg awal2 lg nok hk ni..xdok arah rumah aku ruang terhad..kalu mcm umah mu mesti aku amek..comam dekponnn lampu moktan..

Azliena said...

ada survey harga kipas tak? Kalau KDK remote berapa harga yer?

PurpleSakura said...

alamak...KDK xde plak survey aritu...hhuuhuhuuuuu