Monday, June 28, 2010

Jalan2 g jumpa Daniel

11:27 PM 0
Hurm...last Saturday aku and En hubby xde g memane..so we all decide nk g tgk anak buah kami, Daniel kat Damansara. Tapi aritu parents nya ade kat Pusat Sains Negara..niaga kt sana..so aku pegi jela kat sana...Rindu bangat sama budak ni..almaklum la comei dh nampak 4 btg gigi..
Daniel ni dah 9 bulan..tp penakut gila nk merangkak pon xpandai...adess...hanya tau angkat sket je badan naik..hehe

Masa smp...aku bawak kan kucing yg ade bateri..bunyi meow meow sbiji mcm kucing..upernya Daniel ni suke sgt kt bunyi ni..bila di kasi suh pegang..upernya die geli..aish..mcm auntie die jugek je nampaknya...mmg obvius nampak die geli..aku bagi kucing tu kan..die hanya nk cucuk mata kucing je...paling tidak tarik ekor..haha

Cube tgk mimik muka and jari dia..mmg nampak geli kat kucen tu kan..aku paksa jugak die pegang..haha


Still muka terpaksa..haha

Pas memain ngan kucen kt atas, aku bawak die memain kt bawah..kt mainan kanak2...fuh bukan main suke die..tambah2 tgk ramai kawan...aku ni dibaling2 je bola kecik kat atas belakang..adess...




Kiss auntie dulu la plak...

I'm ready now.....yehaaaaaaaaaaa

Daniel wif en hubby




Walau tgh syok layan bubble...tp kaki maintain tahan dr kucen.haha
Read more...

Wednesday, June 23, 2010

World Cup Fever

10:20 PM 0
Ops...musim bola...xkan la aku pon demam bola plak..ahaks..entry kali ni bukan nk citer pasal aku addict tgk game bola..tp pasal annual dinner kompeni aku tu...tema dia...hahaha "World Cup Fever"..adeii..ingatkan memain depa kata tema ni..skali bila dh dpt invitation card..mmg betul la...huhu
So..bila dh kompem tema nya aku masih berkira2 nk pegi ke idak sbenarnya..almaklumla ade hal..tkt clash..after ejas baru aku g usha baju...mula2 g midvalley..berkenan la ngan t shirt italy cz kaler die biru...comei je...pastu aku berkenan jersey spain..tp besar sgt..xmo la...so usha lagi tmpt lain...tu yg tetibe g i-city terbeli jacket Brazil...adei...out of mind....skang dh minat Brazil la...haha

Oh ye..dinner sini leh bawak partner...so aku bawak en hubby cz die dh dpt ejas cuti..majlis buat di Sunway Resort and Spa Hotel..Best sgt ...hotel ni nampak mewah la sesuai la ngan nama hotel..hahaha lawak jugek..xkan la hotel nampak mcm rumah tumpangan..haha

Me...
Sume kumpul kt luar grand ballroom..hampeh lame kasi masuk..haha...so aku amek jele gmbo2 kt sini sket sebanyak..haha..bila dh dpt masuk..aku dengan confidentnya masuk..haha aku dpt meja belakang VIP..tgh2 dewan..haha syokla depan stage...table aku aritu adee 4 couples je...kosong 2...

Wif Stephy, Eena and Kak Zura..all different team..haha

Dalam 4 org tu...adeiii..aku sorang je x dpt lucky draw or any hadiah malam tu..aku mmg xde pnah kene pon lucky draw..haha.mcm last year dpt lucky draw...tp die cabut kt opis..ni xtau la esok depa cabut kat opis..dpt ke xdpt..xkesah...janji org yg dpt xpayahla berlagak..sbb aku tau tu sume rezki...atas luck masing2...yg aku x suke..eksen depan aku..a

Malam tu...ade pertandingan karaoke lg...congrats kepada pemenang2...best la depa sporting join xtvt camtu...tunggu aku..adeiii..gigil dulu la jawabnya..haha..tp malam aku..ade artis jemputan...amy search...memula depa kata erra....ingatkan dpt tgk erra live..skali tuko daa..amy..layan zasstt jele..cz en hubby pon minat gak ngan amy search ni..

Malam tu ade pertandingan best dress utk staff wanita and laki..skali winner tu dpt kt laki bini..orange team (Belanda)..rezki depa....



En hubby + Me

Itu sajele utk dinner update..aku dh sangap ni..baju kerja x gosok lg..adeiiii...tu je la dulu..gmbo sume aku upload kt fesbuk dah..daaaaaaa
Read more...

Tuesday, June 22, 2010

Jenjalan kat I-City

8:26 PM 0
Lastwik ke bila tah aku xde kojer..cari kojer...g I-City..saje nk tgk keadaan sane smbil nk usha baju dinner aku..almaklumah tema dinner tah ape2 tah.."World Cup Fever"..so bajet nk cari baju Italy or Germany..alih2 terbeli Brazil...aku slalu camtu..target lain..dpt nye yg lain..esp bab shopping...hahah tp aku puas hati cz leh guna la jaket tu wat naik bus...haha

Sila abaikan muka aku mcm bxde mekap dah...panas ronda2 tgk lampu

So..pas dpt baju..usha2 bende lain...mcm topi ke ape..tp mcm xberkenan..haha..malaslaa nk beli...biasa sgt..+ xkene ngan baju aku tuh.. So kami jalan2 tgk lam pu..fuh ramai jugak bebudak + mak bapak budak jenjalan....smp aku nk jumpa ngan frend aku pon xjumpa...ahaks..itula..sorang ke hulu sorang ke hilir...then call..silap tmpt...hahaha...
So ni sikit sebanyak gmbo yang aku ngan en hubby sempat snap...

wif snowman yang xde lampu

En hubby sowang2



Lpas pusing2 smpai pening2...kami terus balik rumah...kepenatan cz esoknya aku kojer...
Read more...

Wednesday, June 9, 2010

Pot Luck Ex-Utm (kat umah Sal Puncal Alam)

10:53 AM 0
Last Sunday aku ade join pot luck arrange by Sal a.k.a my ex-classmate mase kt utm..Ekcely x ramai pon yang diajak since sbenarnya nak ajak gang osmet mase utm..tp memandangkan aku slalu lepak umahnya and rapat ngan depa..aku tergolong skali..kiranya...nk ajak makan kawan2 lama masa utm la kan...

Ni la Sal a.k.a Organizer and tuan rumah..thanks sal cz sudi arrange ni sumer..

Antara yang datang Along and hubby, Diey alone, Junaidi with wife and Da yang paling last sampai. Itu setelah gerak dr umah lambat and sesat. Almaklumla..die dari Kelantan..xbiasa sgt jalan sini..tpaksa gunakan khidmat akaknya..naseb jumpa jalan..hehe..Depa ni bawak anak2 siap..fuh..riuh rendah la sore budak2 main kt luar umah...suka sgt tgk..bila la aku nak rasa pengalaman ade anak ni..rase terhibur dengan kerenah depa...Aku paling suke melayan bebudak yang datang...Aku umpan depa pose depan kamera..hehe depa sume sporting...asal sebut je nk tangkap gmbo..berbaris..dengan je ckp aku..haha

Ni bukan sume..ade lg yang xmasuk....haa tgk depa sporting..esp Iqah yg baju merah tu

Sebut pasal pot luck..sure ade makan2 kan..aku just order cheese tart and fruit cheese tart dari Kak Ayue (Damansara)..hurm...very nice..aku suke sgt esp Cheese Tart Blueberry die tuh..sedapppp..smp skang terbayang lg.hehe

Cheese Tart - Blueberry + Strawberry

Fruit Cheese Tart

Aku sampai sane dkt kul 4..lpas mgrib baru balik...sbb da nk follow tkt sesat...so aku on jela since aku pon xde ke mana2 pastu....tp before tu...ni aku nk upload sket gmbo kami sume...hehehe...mcm2 aksi....sume ade...rindunyaa nk jumpa korunk lg..



Me and Hadiff a.k.a anal 2nd Sal....ensem boy


Kanak2 berebut beskal..hehe...


Okies....nice to see uols....miss u....next will be at Along's house..yahoooooooo
Read more...

Sunday, June 6, 2010

Wedding Azrul at Melaka...

10:45 PM 0
Semalam pagi kami gerak ke Melaka, utk attend wedding member lame mase kje Puchong Azrul a.k.a Pokcik...Kami mmg rapat gila dan ade gang sniri mase kje sane..mmg samp skang still contact even kami dah kawin...Mmg kalo bleh...nak berpanjangan laa hubungan gang2 kami ni...smp bila2..Amin...

Gerak kol 11 pagi...lalu hiway PLUS kot jalan USJ tuh...smp je kat Nilai area..pergh...jam gila..tah datang dari mana la keta...aku sniri dah naik fed up...upernya bapak polisi menahan org...xsmp 5km..ade lg bapak polisi menahan org..agaknya tahan depa yg potong queue la...

Tuh dia...dalam duk jammed ade sbiji Nissan Fairlady potong queue..huh...mmg patutlaa...kete tu laju...xkan nk harung jammed...kt depan mesti bapak polisi menanti..haha

Ni hasil boring aku hadap jammed....huhu..xde kojer punya...haha

Sampai je sana...rombongan laki dah sampai..so aku g jumpa pengantin je..tunggu depa tuko baju plak...so xsempat tgk 1st baju pengantin depa..tunggu punya tunggu...aku pon dengan selambenya buat2 g duduk atas pelamin bergambo ngan kawan aku, Hanim and anak dia..haha



Maia Qaisara...anak Hanim..

Ni la pengantin nye....


Gambo kami....

En hubby wif pokcik...(Azrul)

Qaisara wif us before balik...


Dah senja kul 5 kami gerak balik...en hubby ajak singgah g banting....cdgnya nk singgah umah farra dulu...cz besday anak dia..skali smp banting dh kul 7...so g jele umah kawan lame dia...
Saje possing umah baru kawan en hubby

Saje-saje snap gmbo anak dier.....pemalu budaknya

Itu sajele....ni kira awal la jugak aku update story kat blog..esok nkupdate citer lain lg..wiken ni ckup bz...hehe..full ngan xtvt...
Read more...

Saturday, June 5, 2010

Ku allergic seafood ka?

12:16 AM 0
Sudah sminggu aku x update blog..ni gara2 aku xbape ade mood and malas..aku dilanda allergic yang teruk stakat aku idup ni...first time aku kene alahan allergic...walhal biasa kalo aku makan seafood hanya jari manis kanan aku je gatal...tempat lain maintain..

tp for this time..abes sume badan die gatal...xtahan menggaru..nk gosok2 je..mane mau...huh2
kelmarin aku dh g klinic slalu aku g kat Puchong..tp doc xnak inject cz aku dh delay period 5 days...doc kata tunggu esok...esoknya aku xnak lengah2 lg..aku sudah tidak tahan...lpas kje td..aku g klinik depan opisku...dengan selamber aku tnjuk lengan aku..aku ckp..doc pliz inject..
doc plak..dengan setuju die nk inject..bayangkan dua hari seblum tu aku dh sapu ubat satu tiub..hanya tahan utk dua hari je..mane mau..tuh yg nk inject gak

Hope pas ni..aku xdela gatal 2 lagi..but kene berpantang for three weeks..adakah aku kuat nk berpantang..adoiii...huhu...try jela setakat termampu kan...

ni aku dh share gmbo ngan korunk..sure korunk terkejut tgk lengan aku + bintik merah..huaaaa..xsuke...buruk nau aku tgk...

Lengan kiri aku teruk nya

Dua dua belah kena

klinik depan opis...thanks doc for da injection tu

Manyaknye ubat..

Total bill..saje tempek...
Read more...

Tuesday, June 1, 2010

Jom Join Longd2u.com- PERCUMA

9:27 AM 0
Jom sama-sama kita berkongsi kejayaan di longd2u.com yang diperkenalkan oleh Biz Long-Distance Sdn Bhd. Mudah saja, cuma perlu daftar di laman web yang diberikan dan promosikan link anda pada rakan-rakan atau sesiapa sahaja.

Kumpul sebanyak mana downline yang anda mampu dan dapatkan sekurang-kurangnya 2 penajaan peribadi. Sesiapa yang mendaftar di bawah link anda akan dikira sebagai penajaan peribadi anda. Apa yang penting, promosikan link dan tunggu kemasukan downline dan penajaan peribadi. Maklumat lanjut akan diberikan pada 20 Jun 2010 iaitu pada tarikh pelancaran.

Sesiapa yang berminat boleh klik link di bawah untuk maklumat lanjut:

Daftar sini : LONGD2U


Pendaftaran adalah PERCUMA!

Terdapat 6 bonus luar biasa dan kemasukan rangkaian dari luar negara adalah atas permintaan. Daftar segera dan ambil posisi longline dari dalam dan luar negara. Saya tidak memaksa kepada yang tidak berminat. Pakej dan produk jualan akan dimaklumkan pada 20 Jun 2010. Kepada yang mendaftar diharapkan dapat mengemaskini profil dengan segera. Ingat betul-betul apa yang diterangkan dalam video. Semoga berjaya. ^_^
Read more...

Follow Us @soratemplates