Friday, August 31, 2012

MERDEKA SALE : Promosi Vitamin C Organic , ABC , Acai Berry, BeautySkin Essence dan banyak lagi

7:07 AM 0

Harini saya nak berkongsi tentang Vitamin C . Kenapa kita perlukan Vitamin C?
Ia penting untuk:  
membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan
Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan.
-membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi
-membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka
-membina kalogen untuk kulit yang sihat
-bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan
-meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
-menghilangkan parut-parut jerawat/jeragat/
bintik-bintik hitam
-memutihkan kulit wajah serta keseluruhan badan



Apa yang saya hendak kongsi kan disini ialah betapa istimewanya Vitamin C ini... Vita - C 500mg merupakan produk pertama yang menawarkan perlindungan pelepasan terkawal semula jam demi jam dengan menggunakan komponen tumbuh tumbuhan semulajadi untuk memberikan bekalan vitamin C kepada tubuh bdn dengan lembut dan berterusan. Satu tablet 500mg vitamin C ni bersamaan dengan tujuh biji oren segar.

This is what we called nutrien serba boleh. Tambahan pula, tablet Vita - C 500mg yang diambil duakali selang setiap 5 jam,mampu mengekalkan paras plasma vitamin C dalam tempoh lebih drpd 24jam - setara dengan pengambilan 10mcg Chewable vita C seiap jam untuk 10 jam berturut......


Cepat-cepat harga promosi 

30 biji = RM45 RM40
60 biji = RM 90 RM 80
100 biji = RM 100
borong 1000 biji = RM0.80 sebiji

Postage fee:
Semenanjung = RM6, Sabah & Sarawak = RM10 

Harga adalah terhad while stock last...Lepas ni harga akan ikut harga lama.



 BEAUTYSKIN ESSENCE





* Antara artis yg mengamalkan BE ini ialah Adira AF, Isma AF, Saida AF (Kakak Dato Siti) dan Rozie (Kakak ipar Dato Siti) dan lain2 lagi.. Inilah dia rahsia kecantikan artis masa kini.


10 caps - RM 50.00
20 caps - RM 96.00
30 caps - RM 140.00
1 box - RM 240.00
500mg x 60 capsules = RM 240 biji
No.Pendaftaran KKM: MAL08031430TR



HALAL

 
 
Boleh: Diambil seawal umur 13 tahun
Tidak Boleh: Diambil oleh wanita mengandung dan menyusukan bayi
Cara makan: 2 biji sehari (sblm tidur) atau
: 4 biji sehari (siang & malam)
Tiada pantang larang, tiada kesan yg merbahaya, tidak merosakkan buah pinggang, selamat diambil dan jika mengambil sebarang supplement hendaklah makan 1jam sebelum makan supplement/mknn (Diambil semasa perut kosong)


Kandungan: Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Grape Seed Oil, Lycopene, Pine Nut Oil, Beeswax DAN Minyak Biji Seabuckthorn


SUPRA FOUNDATION


Nak kulit gebu??
meh try supra foundation
Rm35+pos
cepat oder tinggal 15 bekas shj lg..
bekas baru lg cantik n lbh cute :)
SUPRA FOUNDATION
superb foundation..from german
kami buat dlm pack kecik sb klu nk beli pack besar agk mhal..hrga yg bptutan n even nmpk kecik tahan 4 bln..

cara pemakaian: sapukn cream then calitkn supra foundation.nk cntik lembapkn skit span n ratakn..mudahkn..boleh tahan lbh dr 8 jam..smua yg dh pkai smua vkp kulit muka gebus...try la..




ABC ACAI BERRY

 DIET SIHAT DENGAN ABC ACAI BERRY TANPA EFEK SAMPINGAN — 100% ASLI!

Acai Berry Plus selamat dari chemical... sekiranya product pelangsing yang ada sibutramine yang famous tu..bila dimkn, penggunanya akan rasa degup jantung lebih kencang, halusinasi dan sukar tidur malam, Husben sy sendiri makan, tak der side effect mcm tu, cuma rasa panas dan haus je sama spt mkn Tab EX... so, tak perlu risau dengan ABC plus yang sy jual ni yer :)
RM 120 (without postage)


Jika berminat, sila sms , whatsApp ke 
013 -3433 878
Read more...

Thursday, August 30, 2012

Raya kedua - 2012

12:05 PM 0
Raya kedua, di rumah daku pulak yer. Tak g jerteh pon sebab jalan jammed dan macam rushing je ku rasa.
So hanya beraya di rumah, kebetulan pakcik dari Melaka tido di rumah ku.

Model Estima.haha


VIP okeh..hihi


Lepas pakcik aku and family balik kami ape lagi serang rumah sedara mara yang berdekatan...

Raihana terlelap after menyusu....

After penat beraya, balik solat kat rumah dan petang tu aku just beraya rumah ex-schoolmate yang berdekatan sebab nak g jauh-jauh tak larat nak queue dalam jammed.

 My family and with Kak Wan's family. 

With Atiey and her son..


Pastu balik..sebab nak rehat...Penat nya..
Read more...

Wednesday, August 29, 2012

Raya bertiga 2012

4:18 PM 0
Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak menjengukkan diri , nasib belum bersawang lagi blog aku nih. Sedar tak sedar dah sminggu lebih kita berhari raya. Daku bersyukur tahun ni berjaya puasa penuh..tetttt opss tinggal dua hari kes keracunan aritu..hehe..so takde la pedih sangat mengganti poser tak macam tahun lepas, 10 hari beb...jenuh daku kumpulkan kekuatan untuk mengganti.

Sebelum tu, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kepada kawan-kawanku semua.

Raya tahun ni rumah mentua dulu skejap dan di rumah daku. Happy sangat sebab dapat menyambut hari yang mulia ini sebagai seorang ibu. Lain pulak rasa sebab kena sediakan kelengkapan raya untuk anak pula tahun ni.. excited betul shopping tapi takdela sampai membazir sebab aku saje beli baju Raihana saiz besar . Nanti lama sikit leh pakai baju-baju dia. Lagipon sayang kalo beli mahal-mahal, pakainya kejap aje kan...So better beli kasi besar sikit...

Jom layan hari gambar hari raya family daku.

Abi, Raihana and ummi

 Raihana with ummi

Family sebelah husband, tapi ade lagi 4 adik bradik nya takde.


Read more...

Thursday, August 16, 2012

Vaksin Rotavirus untuk Raihana

10:10 AM 2
Sebenarnya plan masa Raihana nak masuk 4 bulan aritu nak amik, tapi busy sikit + balik kampung so tunda kepada minggu lepas. Asalnya g sana sebab aku keracunan makanan, dah alang-alang tu terus mintak doctor proceed rotavirus untuk Raihana.


Aku dah tanya siap -siap halal ke doc. Dia cakap halal kalau amik 2x, yang kena amik 3x tu yang tak halal. So untuk Raihana punye, perlu amik untuk 2x.


 Raihana 4 bulan seminggu


Fuh lega nasib baik dia tak bazirkan ubat yang masuk ke mulutnya. Skali ambil harga nya RM160. Leh tahan tapi untuk kepentingan Raihana, kami sanggup. Lagipon vaksin tambahan seperti Pneumococcal dan Rotavirus ni tak ditanggung oleh TNB. Hehe.. Ni la kelebihannya, banyak save duit betul dari segi medical sebab TNB tanggung, Untung laki aku kerja sana. Daku mintak tak dapat pon..haha


Tapi esoknya en abi plak demam.. Kali ni turn ummi drive while abi riba Raihana dalam keta. Anta abi ke clinic. Lusanya abi dah sehat. Yeay.

 Ummi interprem kejap sebab happy tracksuit ni masa beli 2010 kot ketat...hahaha so xpakai..now leh pakai and longgar.. Okeh.. tq acai berry..


Read more...

Wednesday, August 15, 2012

Burger Bakar Puchong Utama

1:47 PM 1
Entry mood berbuka puasa lagi. Balik kerja aku amik part untuk siapkan siakap stim. cukup mudah sebab just campur-campur gitu dan masukkan dalam steamer.

Hasilnya..taram

Siakap di sebalik bahan-bahan 


Then ada lagi.... masak lemak ketam.. 

 Fresh dari dapur


And ada lagiii....special menu tapi takdela makan serentak. Ni lain masa la..Burger bakar.


Kasi up sikit lagi..


Aku on diet, so makan sikit walau sodapp..

*Raihana pon tumpang sekaki...huhu nasib dia behave..Paham jiwa kot..
Read more...

Monday, August 13, 2012

Kwsp Portal Berwajah Baru

1:28 PM 0
Aik...bila nak login i-akaun di kwsp tadi tak dapat, asyik keluar password salah. Heran jugak sebab password tak tukar. Tu notification kalau aku login guna url lame.

So, aku google dapat link baru dan terus login. Kena aktifkan dulu dan tukar password baru dapat guna. Hurm dah ala-ala maybank2u pon ada. Tapi lagi cantik dari interface lama.




Login skrin



Dah login



Sekian. Aku login cuma nak dapatkan jumlah akaun 1 je sebab nak tambah lagi pengeluaran untuk public mutual.
Read more...

Saturday, August 11, 2012

Promosi Vitamin C + Vitamin E

12:06 AM 0

Promosi Raya
60 bj vit c + 30bj vit e
Hanya RM150 free pos
kalau ada yang beminat boleh komen kat post nie yer.... atau msg kt   
013-3433878 atau di fb Anna Fieza


Antara Kelebihan dan Keberkesanan Vitamin E dan vitamin C 
 
1. Vitamin E dan Vitamin C membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E dan vitamin c yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.


Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E dan vitamin c sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E dan vitamin c membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Read more...

Friday, August 10, 2012

Friday blues

10:52 AM 0
Okeh..today is Friday...Yeahh



Tengah berkira-kira nak kasi kad raya limited edition dari Ajinomoto ni kat sape..

Walau skang orang pakai online je, tapi tak salah kasi kad raya betul kan... Teringat zaman duk utm, setiap hari balik dari kelas mesti nak tengok sape dapat kad raya..besh nyaaa
 

Read more...

Thursday, August 9, 2012

Wednesday, August 8, 2012

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

8:00 AM 0
TANDA-TANDA ANDA KEKURANGAN VITAMIN C
 
Klu ada cepat2 ambik vit c..byk khasiat vit c sbnarnya.kita je xtau.
1) Mudah tertekan dan STRESS...
2) Kulit sangat kering dan bersisik..
3)Luka lambat baik...
4)Mudah selesema dan bersin...
5)Wajah nampak tua berbanding umur (vitamin C penting untuk pembentukan kolagen...
6)Mudah dapat ulser..
8) Mudah demam..

So tgu apa lg meh la oder vitamin c
30bj rm40
60bj rm80
100 bj rm100
(promosi sempena raya)

Postage fee untuk Semenanjung: RM6 manakala Sabah Sarawak pula RM10
kalau ada yang beminat boleh komen kat post nie yer.... atau msg kt  013-3433878 atau di fb Anna Fieza
Read more...

Tuesday, August 7, 2012

Cantik, Langsing dan Sihat dengan ABC Acai Berry

11:56 PM 2
Bulan puasa ni masing-masing sibuk nak diet la ape la macam-macam. Tapi cemane nak slim kalo siang memang kita berpuasa tapi waktu berbuka makan tak ingat dunia tuh.. Abaikan jela.

Kat sini saya nak kongsi pengalaman saya sepanjang berpuasa ni saya dah berjaya turunkan berat 3kg secara sihat di mana tidak ada mengalami berak-berak or kerap buang air besar, tiada berdebar or pening kepala di mana dengan kata lain tidak ada kesan sampingan.

Saya diperkenalkan dengan product ini dengan sepupu sendiri di mana dia sendiri pon sudah slim. Wah jeles ni. Daku haruslah mencuba.

Berat awal puasa = 58kg
Sekarang = 55kg

So ape lagi tunggu..jom langsing bersama-sama dengan cara sihat..



Testimoni ABC Acai Berry 66kg -52 kg
ABC Acai Berry Capsule
RM120 
Postage Fee: Semenanjung RM6, Sabah Sarawak RM10

Dijamin 100% Keasliannya Dan Kualitinya.Halal. Penurunan kelihatan seawal 2 minggu. Tidak Rebound (Badan tidak naik semula)!!


kalau ada yang beminat boleh komen kat post nie yer.... atau msg kt  013-3433878 atau di fb Anna Fieza
Read more...

Friday, August 3, 2012

Organic Vitamin C 1000mg terbaik

11:34 AM 0
Vitamin C 1000mg
DALAM MASA SEMINGGU MAMPU :
* Memutihkan Kulit muka dan 1 badan
* Menghilangkan bintik hitam, jeragat, eyebag
* Menghilangkan jerawat dan parut
* Anti penuaan dan anti kedut.
* Menjadikan kulit licin, gebu dan berseri-seri
PENGAMBILAN SEHARI SEBIJI SAHAJA
Promo raya : 30 biji RM70 , harga biasa RM75.
Postage fee untuk Semenanjung: RM6 manakala Sabah Sarawak pula RM10
 
kalau ada yang beminat boleh komen kat post nie yer.... atau msg/ whatsApp kt no 013-3433878 


Ramai customer tanya yang Vitamin C saya jual ni, especially yang 1000mg tu ada campuran gluta + grape seeds tak :)

Here's my answer :
 Maaf, saya tak jual vitamin campuran. Saya hanya jual pure 100% vitamin C yang diproses secara organik ja. Tau sebab apa ? SEBAB SAYA TAK NAK AMBIL APA-APA RISIKO. Vitamin campuran adalah berisiko tinggi untuk bawak efek di kemudian hari sebab komposisi badan manusia tak sama. Ada yang boleh terima campur-campur ni, dan ada yang tak boleh. Lagi satu, kebanyakkan vitamin campuran ada bahan lain yang dicampur, itu membuatkan vitamin tu digelar Vitamin Sintetik dan BUKAN VITAMIN PURE ORGANIK. Macam Vitamin C ni, memang semua badan sangat perlukan sebab badan manusia tak produce Vita C dengan sendirinya. Selain tu, Vitamin C ni adalah vitamin larut air yang cepat terhidrat keluar melalui peluh, air kencing mahupun stress. Sebab tu lah manusia SANGAT PERLUKAN VITAMIN C DALAM BADAN UNTUK PENJAGAAN MASA PENDEK & MASA PANJANG :)

INGAT : Jangan obses nak cantik atau nak cerahkan kulit yang cepat sampai abai benda wajib tentang kitaran tubuh badan. Sama macam memandu, biar lambat tak pa, asalkan selamat sampai. Jangan kalut sangat nak cepat sampai destinasi, takut nanti di tengah jalan, kita sendiri yang 'tersungkur' ;)

Read more...

Wednesday, August 1, 2012

Promosi Murah Vitamin C Organic

4:10 PM 0
Baru-baru ni saya diperkenalkan oleh cousin untuk mencuba vit C. Banyak kali dia approach tapi aku memang liat nak menelan tablet ni. Tapi sejak dengar cousin lagi sorang makan dan pengeluaran susu badan banyak dan makin pekat, saya pon apa lagi..order terus..zappp. Tambahan pula dia and family nya dah cantik berseri.. Auu jeles i..


Vitamin C Organic - Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia


So lepas amalkan tak lama je, saya leh rasa perubahan nya. Susu yang dipam banyak boleh rasa double sikit dari sebelum ni. So kalau selama ni uols dapat skali pam 4oz...bermakna double tu 8oz eh..hurm...bagi aku..sebelum ni skali pam 3 oz maximum dah...tu pon kene kosongkan beberapa jam. kadang kat opis sekali je lepas nak pam baru dapat 4 oz. Tapi skang aku berjaya pam 3x waktu bekerja dan Alhamdulillah berjaya wat balik stock untuk Raihana 12 oz sehari.

 Pam kali kedua waktu bekerja. Jika sebelum ni hanya dapat half bottle je.

 Maximum dulu punya stock. Nampak perbezaannya.


Kulit pulak semestinya rasa lain dah rasa lembap...tak sabar nak tengok perubahan lagi...So kalo korang nak rasa macam saya rasa..leh la reply kt entry ni. Wokeh.


VITAMIN C ORGANIK UTK KULIT MUKA DAN BADAN KELIHATAN MULUS.. CERAH DAN BERSERI2... ianya sesuai utk :


  • wanita
  • lelaki (12 thn ke atas)
  • ibu mengandung
  • ibu meyusu (air susu banyak) ketika period
  • resdung
  • alahan
  • utk mencantikkan kulit dan bada
  • memudarkan parut.
  • jerawat batu
  • gatal2 pd kulit
  • kulit kering/tidak sekata/penuaan
  • parut lama
  • kulit kusam
  • operation scar
  • rambut gugur..

kalau ada yang beminat boleh komen kat post nie yer.... atau msg kt no 012-3204518 / 013-3433878 atau PM kt FB.. 

Harga asal (without postage):
30 biji = RM45
60 biji = RM90


Harga promosi raya (without postage):
30 biji = RM40
60 biji = RM80
100 biji = RM 100


Postage fee untuk Semenanjung: RM6 manakala Sabah Sarawak pula RM10

Jom layan testimoni kat bawah:


Read more...

Follow Us @soratemplates