Sunday, February 26, 2012

Doa dan Petua untuk Menaikkan Uri ke Atas

Placenta previa - amat menakutkan tapi sebenarnya kita ada peluang untuk menaikkan uri itu ke atas. Caranya:
1) Sujud lama esp masa sujud akhir tu doalah pada Allah supaya uri dinaikkan ke atas.
2) Buat senaman menaikkan uri
3) Pujuk baby supaya bantu kita
4) Amalkan doa ini (dan juga doa lain sekiranya anda tau). Macam saya, Alhamdulillah selepas seminggu amalkan uri naik perlahan-lahan. Di samping itu, saya hari-hari pujuk baby. Now tengah pujuk baby supaya tidak stick dengan position songsang.
Insha'Allah semoga diperkenankan oleh Allah.

5) Bangun solat hajat malam dan buat solat sunat lain di malam hari. Pagi tadi en asben bagitau mintak aku buat. Insha'Allah malam ni aku akan start buat cz sebelum ni asek buat tak buat sebab tak larat- mengantuk.

Rupanya ada hikmah aku sering bangun malam untuk kencing. Ia merupakan seruan untuk aku bangun solat malam. Terima Kasih ya Allah kerana memberi aku terbuka pintu hati ini.

So kat sini saya nak kongsi doa untuk kawan-kawan amalkan. Kalau tak clear uols leh email kat saya, insha'Allah saya akan send untuk korang.


21 comments:

MrS. F!zA said...

moga dimakbulkan Allah kak..insyaallah boleh naik uri tu..doakan yg terbaik bt akk..

PurpleSakura said...

Amin..TQ Fiza...
tgh berdebar..next check up 3/3 ni

Mohd Zuwairi B Kamarudin said...

Assalam,

boleh emailkan sy x?
mdzuwairi.kamarudin@gmail.com
maksud doa ni ada skali x?

Frau Yantie said...

Assalamualaikum...

mohon diemailkan doa itu pada saya: tanjongperak@yahoo.com.

sumbernya dari mana yer?

Yantie, kuantan

Frau Yantie said...

Assalamualaikum...

mohon diemailkan doa itu pada saya: tanjongperak@yahoo.com.

sumbernya dari mana yer?

Yantie, kuantan

Unknown said...

Salam. Minta jasa baik emailkan doa ni ke tatot1@yahoo.com
Keadaan uri di bawah + bleeding. Terima kasih.

suria senin said...

Please email to suria.senin@padini.com

Tiya Hafiz said...

tlg emel doa itu pada saya : tiya.hafiz@gmail.com
t.kasih

Tiya Hafiz said...

tlg emel doa itu pada saya : tiya.hafiz@gmail.com

PurpleSakura said...

Tiya: saya dah email kan

CHACHA said...

mohon email doa ke alamat zalida11@yahoo.com.tq

CHACHA said...

mohon emelkan ke alamat emel
zalida11@yahoo.com
tq

anak malaysia said...

insyaallah dimakbulkan. boleh email doa ke am.mahazan@gmail.com

ribenabona said...

Assalam Puan,

boleh tak emailkan doa & maksudnya to lina_ariffin@yahoo.com? thanks a lot ye...salam ramadhan

norazizah norok said...

mohon email : norazizah.norok@gmail.com

norazizah norok said...

mohon email : norazizah.norok@gmail.com

PurpleSakura said...

sila sila copy...no prob

Balkhis Junid said...

As salam..mohon email doa ke balkhisjunid@yahoo.com
Doctor sahkan uri saya dia bawah (plasenta previa type 3) tima kasih..

ysl said...

Salam purple sakura,saya dh 31 mggu dan uri mmg kat bawah.Mntk tlg emailkan saya doa tu boleh?Tq

Zyra said...

Salam.boleh emailkan doa tersebut kpd puterihazirahbakri@yahoo.com ye.terima kasih.

Azleen Hassan said...

Mohon email sy sy buttercp85@gmail.com