Wednesday, July 24, 2013

Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

10:21 AM 2
Minggu lepas saya secara tidak sengaja menyemak SPA dan kebetulan ada link untuk semakan
Selain itu, saya ada dapat SMS pemberitahuan layak untuk hadirkan diri ke exam ni. First time dapat (maybe guna result master kot sebab result degree biasa jerk).



Doakan kejayaan saya ye kengkawan. Teringin jugak nak masuk gomen even skarang dah selesa di tempat kerja skang. Untuk masa depan kan...

*Last wiken pi cari hotel ni, fuh agak mencabar walhal senang je pon. Tak jauh dari monorail Chow Kit.

Read more...

Wednesday, July 17, 2013

Baju Raya untuk Dijual

9:47 AM 0
Salam kembali...

Tenggelam timbul..maklumlah busy sikit uruskan bisnes yang baru nak setup... Sekarang dalam proses lagi...
Last two weeks ku ke Vietnam untuk amek stock baju raya so sempatlah dijual online ni. Sesape yang nak jamu mata and shopping di sini amatlah dialu-alukan..



Code: RP 0001
Material : Chiffon
Available Size:L
Price: RM 180


Code: RP 0002
Material : Chiffon
Available Size:M, L
Price: RM 180



Code: RP 0003
Material : Chiffon
Available Size:M, L
Price: RM 180



Code: RP 0004
Material : Chiffon
Available Size:M, L
Price: RM 180


Code: RP 0005
Material : Chiffon
Available Size:M, L
Price: RM 180



Code: RP 0006
Material : Chiffon
Available Size:M, L
Price: RM 180



Code: RC 0001
Material : Cotton Silk
Available Size:M
Price: RM 170



Code: RC 0002
Material : Cotton Silk
Available Size:M
Price: RM 170



Code: RC 0003
Material : Cotton Silk
Available Size:S
Price: RM 170
SOLD OUT



Code: RC 0004
Material : Cotton Silk
Available Size:S
Price: RM 170
SOLD OUT



Code: RM 0001
Material : Cotton Silk
Available Size:M
Price: RM 175



Code: RM 0002
Material : Cotton Silk
Available Size:S, M
Price: RM 175



Code: RL 0001
Material : Cotton Silk
Available Size: XS, S, M
Price: RM 190



Code: RL 0002
Material : Cotton Silk
Available Size: XS, S, M
Price: RM 190



Code: RL 0003
Material : Cotton Silk
Available Size: S, M
Price: RM 190
SOLD OUT



Code: RD 0001
Material : Cotton Silk
Available Size: M
Price: RM 150



Code: RD 0002
Material : Cotton Silk
Available Size: XS, S
Price: RM 150
SOLD OUT



Code: RD 0003
Material : Cotton Silk
Available Size: S, M
Price: RM 150



Code: RD 0004
Material : Cotton Silk
Available Size: XS, S
Price: RM 150

Berminat sila comment or sms/whatsApp ke 013-3433878 dan nyatakan kod pilihan.





Read more...

Sunday, June 23, 2013

Serunding Daging Kelantan Sedap

10:00 AM 0
Salam uols..

Berita baik kepada penggemar serunding daging dari Kelantan.
Sempena menyambut Ramadhan, Anna Rainana Collections juga
membuat jualan utk dua jenis serunding daging (daging tempatan or daging import). Kepada yang berminat untuk mendapatkan sampel utk 200g, sila pm or wassap ke 013-3433878. Cepat, stock terlaris pada Ramadhan thn lepas. Enak dimakan waktu bersahur bersama nasi panas2..... Nyum..



Atau add je group Serunding Daging Kelate Sedak

 
Read more...

Saturday, June 22, 2013

Salam kembali

10:55 PM 0
Salam kembali ke dunia blogging.. Dah lama ku mendiamkan diri dari update sebarang entri. Almaklumlah terlalu sibuk dan jugak tiada kesempatan nak update. Dalam masa mendiamkan diri terlalu banyak citer nak share kat sini. Tapi nantila ku susun smula ye.


Just nak update...i unofficially merdeka.. Dah tamat master... skang tengah dalam proses menulis tesis je yang harus dihantar sebelum 3 july. Selepas tu, i'm officially merdeka dari bergelar seorang student. LEga rasanya, dan harap dapat konvo bulan 10 ni macam kawan-kawan lain. Insha'Allah..



Ok dulu nak smbung writing sikit..


Read more...

Tuesday, April 2, 2013

Promosi Vitamin C Organik 2013

10:00 AM 0
Hari ni saya berbesar hati untuk buat sale besar-besaran selagi stock masih ada. Kiranya ni sale paling habis-habisan setakat ni untuk penghargaan kepada semua customer yang banyak support saya. Ni adalah untuk stock yang baru restock pada 1 April 2013 okeh.

Kepada sesiapa yang berminat baik untuk menggukan sendiri atau borong bolehla hubungi saya di
FB: Anna Raihana Collections dengan cara send private message
atau
sms/whatsApp ke 013-3433878 

Kat bawah ni senarai harga barang-barang yang bolehlah dikategorikan sebagai hot item saya.

Hot item.......promosi murah vit c dan lain lain.
While stock last...promosi terkini sempena April 2013.
vit c organic 500mg, 60 biji = RM60 (harga asal RM80)
vit c organic 1000mg, 30 biji = RM 65 (harga asal 90)
collagen plus, 30 biji = RM 70 (harga asal 90)
vit e, 30 biji = RM 65 (harga asal 90)

glutathione, 30 biji = RM 110 (harga asal 120)
shima beauty soap = RM30 (harga asal 40)


pakej combo.
vit c 500mg + collagen plus = RM120
vit c 1000mg + collagen plus = RM 130
vit e + collagen plus = RM130

vit c 1000mg/500mg + collagen plus + gluta= RM310
shima beauty soap + any combo set = RM25 + harga combo set


harga tidak termasuk postage.
Semenanjung RM6, sabah Sarawak RM10.
Free postage utk 3 item dan ke atas.

Testimoni :

 Testimoni 1: Pengambilan vit c 1000mg + collagen plus + shima beauty soap.
Tiada lagi kulit kusam, kesan jerawat dan kulit makin cerah berseri dalam masa sebulan.


 Testimoni 2: Pengambilan vit c 1000mg + gluta + collagen plus + shima beaty soap.
Tiada lagi jerawat, kulit makin cerah sekata dan berseri dalam masa sebulan.

 Testimoni 3: Shima beauty soap selama dua minggu. Tiada lagi parut jerawat.


 Testimoni 4: vit c 1000mg + collagen plus. Tiada lagi kulit kusam, tone warna sekata dan makin cerah berseri.


Testimoni All.

 

Testimoni 5: Vit c 500mg + collagen plus.
Kesan kulit muka menjadi sekata dan licin dalam masa sebulan.
Read more...

Friday, March 29, 2013

Happy 1st Birthday to Raihana

10:58 AM 0
Lama betul daku tak menjengah ke dunia blogging ni. Bukan dah pencen tapi komitmen banyak bebeno sampai rasa cam xde mood sangat nak update blog. Tapi ku selalu update kot instagram jele..lagi senang kan.

Hari ni genaplah setahun usia cinta hati kami, Mya Zara Raihana. Tahun lalu si comel ni kulahirkan secara pembedahan di KPJ Perdana, Kota Bharu tepat pada pukul 10.59am, 29.03.12.






Kini sayang dah setahun, dah pandai berjalan dan skarang mulut nya cukup pandai bebel dan mengajuk cakap kami. Gaya macam nak join orang dewasa bersembang.



Cepatkan masa berlalu. Tapi ku tak serik lagi untuk pregnant  erk...walau diduga alahan teramat teruk tapi amatlah berbaloi kerana dikurniakan anak yang comel dan bijak. Oh yer dia suka menulis...opss raihana tak kidal macam umi..huhu...

Ape pon..umi and abi wish you Happy 1st Birthday dan semoga menjadi seorang anak solehah dan bijak dan berguna di masa hadapan.Insha'Allah.


Salam love from Abi and Ummi....Muahsss...

Read more...

Wednesday, February 20, 2013

Testimoni ABC Acai Berry , Vit C 500 mg, 1000mg dan Collagen

10:00 AM 0
Wah banyak nye product yang akan ku buat testimoni.. Ye betul sebab aku bermula dengan pengambilan vit c organic 500mg memandangkan daku ada resdung. So 4 bulan lepas tu daku mengambil vit c 1000mg dengan collagen satu set sehingga sekarang. Manakalan ABC Acai Berry plus pula ku memang ambil dari Ogos sehingga sekarang. Alhamdulillah memang berbaloi dan berkesan sangat. Jom daku nak share testimoni diri sendiri ni.. noo ciplak ciplak okeh melainkan dengan persetujuan tuan tanah. Okeh.


Skang pula ditambah lagi dengan pengambilan Pure Marine Collagen gred AAA. Memang amat berbaloi dan berpuas hati di samping untuk kesihatan dan pembuangan toksin. Alhamdulillah daku mampu bertahan dari selsema dan demam di mana sebelum ni daku kerap dilanda dua sakit tu. Antibodi makin kuat dengan pengambilan semua product di atas.

Anda bila lagi. Berminat boleh LIKE page daku di Facebook Anna Raihana Collections  
atau sms/whatsApp ke 013-3433 878.


Stock baru sampai semalam untuk vitamin c 500mg, 1000mg, collagen, ABC Acai Berry. Dapatkan satu set untuk anda.

Read more...

Saturday, February 16, 2013

Tudung Fareeda untuk dijual

9:26 AM 1

Hari ni bersemangat sikit untuk update entry tudung fareeda. Daku ada 4 helai tudung untuk di let go.Masih baru sebab belum pernah dipakai execept cuba masa kat butik. Takde baju sesuai and ada kaler yang dah ada sebelum ni. Sebab tu nak let go.
 

Fareeda Sofiya
Labuh 10.5 inch
Rm180 + rm10 postage
Code : FS01

Fareeda Sofiya
Labuh 10.5 inch
Rm190 + rm10 postage
Code : FS02
 Fareeda Sofiya
Labuh 10.5 inch
Rm220 include postage
Code : FS03

 Fareeda Sofiya
Labuh 10.5 inch
Rm220 include postage
Code : FS04
Berminat sila sms/whatsApp ke 013-3433878 
atau
comment pada entry ni
atau
like and comment gambar di page Anna Raihana Collections
Read more...

Friday, February 15, 2013

Mood cuti

9:15 AM 0
Salam hari Jumaat untuk semua. Arini entry mood cuti. So bila mood cuti of course la tak berapa rajin nak update blog. hehe.

 


Huhu....nak balik..nak peluk cium Raihana..i miss u sayang.
Read more...

Sunday, February 10, 2013

Honeymoon di Cameron 2013 - Part 4

1:17 PM 0
Taram...entry terakhir untuk Honeymoon di Cameron 2013 . Pasni daku kasi entry lain pulak.

Balik dari ladang sayuran, kami check out. Sebelum check out....fuhhh Raihana berjaya memecahkan satu gelas dalam toilet. That's why dalam entry pertama daku amek gambar toilet. Rupanya esoknya gelas tu pecah. Puncanya daku nak basuh kencing dia, skali takut basah sluar abi nya daku mintak angkat dia ke sinki. Huh...my fault...dia ringan je mencapai ape je yang ada skali capai gelas , siap angkat then pangggg pecah. Akibat pecah, abi nya terkejut marah umi dengan nada terkejut je pon. Tapi aku leh tergelak sebab si Raihana kencing atas tapak tangan nya. wakakakakak good gurl...protect ummi yer..

Masa check out kene bayar RM5, so just tolak dari duit deposit je. Setel. Kami terus gerak ke MARDI di tanah rata. Ramai jugak orang. Masuk kena bayar RM3/person. Baby free.

Kami just beli kordial , jem and aiskrim strawberi dan terus balik.


 Dan balik..tamat. Tak jalan-jalan sangat sebab nak abiskan masa bersama dan kesian takut Raihana demam sebab dia baru baik demam. Rupanya demam nak naik gigi tapi Alhamdulillah just demam selsema bukan demam panas.


 
Read more...

Saturday, February 9, 2013

Honeymoon di Cameron 2013 - Part 3

11:30 AM 0
Sambungan dari entry Honeymoon di Cameron 2013 - Part 2

Pagi breaksfast seawal 7.30am sebab nakg ladang boh TEA lagi sebelum orang ramai. Dingin je. Raihana daku xmandikan hehehe just tuka baju...sian dia sejuk2. Tapi maintain berselera breaksfast bad bean okeh..

Manja..nak makan ngan abi..


Berdukung sebab half way en abi cakap..better amek stroller. So g amek stroller, dapatla tido nyenyak

Nyenyak nya saya tido. pss gambar ni dihantar untuk instagram #pertandinganinstagrampamafeb2013








Next destination, ladang strawberri dan sayuran. Tapi bukan musim lagi. Take note, kalo nak g korunk g time school holiday or after that mesti hasil banyak. Si Raihana ni takut plak kat kobis. adeii...maybe first time tengok kot. take time untuk kenal kobis.



bersambung lagi okeh







Read more...

Thursday, February 7, 2013

Honeymoon di Cameron 2013 - Part 1

9:41 AM 5
Semalam adalah our 5th anniversary so daku and en asben dah celebrate g Cameron seminggu awal memandangkan KL ade cuti wilayah. Nasib orang tak la ramai sangat, biasa je.

Kami sampai dah lewat, dah dekat waktu orang nak solat Jumaat. So aku just drop en abi solat kat masjid Brincang and aku bersama Raihana g check in sambil leh rehat skejap. Kami booked Hotel Titiwangsa je guna Agoda. Rate masa tu RM188 siap breaksfast and dinner steamboat. So okla tu kan. Overall hotel ni bagus.

Jom Layan aktiviti kami...

 on the way..aksi manja..

Tengokla ape yang dipelikkan sangat dengan kunci tu..so ape lagi..explore la


Yeah..i got the key..

Opss...gambar bathroom. nanti ada citer sebalik gambar ni..jeng je jeng...


After en abi solat aku dah kuar tunggu depan masjid, ngam sampai dia baru jalan kuar. So kami pusing-pusing beli jagung manis dulu and keledek yang sedap. Ronda-ronda and balik hotel untuk tukar baju Raihana and solat.

Next, aktiviti beli teh kat boh tea. Aku suka kat sini sebab view cantik dan tenang. Sempat lagi en abi cakap 'yang jom g kat tepi tu..ombak rindu'. Haha see kuat kan penangan ombak rindu.haha.


Model teh. Beli 1 teh boh ni ye..Sambil jari tunjuk isyarat 1Malaysia.

 Ummi and abi just beli teh untuk family and sniri sikit and plan nk datang esok pagi sambil minum tea kat tepi tu.sebab dah lewat petang tak syok nak lepak sebab depa dah tutup kedai.


On the way balik ada satu port orang benti amek gambar..so kami tumpang sekaki...


 Aksi Raihana sebab geli geleman tengok pokok teh ni

bersambung....

Read more...

Follow Us @soratemplates