Monday, July 19, 2010

Jual Tiket Transnasional KL-KB

8:15 PM 0
Jual jual...hehe mcm dh xde topic nk create..hehe ni bukan ape..mmg betul2 ni..aku nk jual tiket trans bg pihak sorang kawan..die xleh g tuko tiket tu...cz ade hal..esok baru die leh g beli tiket baru..so tiket yg tersalah beli tu nk jual la..
Ni detail tiket :
Date : 23/07/10
Perjalanan : KL -KB (Naik di hentian Putra)
Jam : 11mlm.

Jikalau berminat plz contact to 013-3433 878..okiess
Read more...

Dapat Kembar 4 Selepas 7 Tahun Menunggu

12:58 PM 2
MOHD Rizal Shaari dan isteri, Norhayu Mat Hanafi memangku bayi perempuan kembar empat mereka selepas tujuh tahun menunggu untuk menimang cahaya mata. Norhayu selamat melahirkan anak ‘sulung’ mereka di Hospital Pulau Pinang pada 4 Mei lalu.

JITRA: Penantian sepasang suami isteri dari Kampung Sungai Batu, Bayan Lepas, Pulau Pinang, selama tujuh tahun untuk menimang cahaya mata akhirnya menjadi kenyataan apabila isterinya selamat melahirkan anak ‘sulung’ mereka di Hospital Pulau Pinang (HPP), 4 Mei lalu.

Lebih menggembirakan serta mengejutkan pasangan Mohd Rizal Shaari, 33, dan Norhayu Mat Hanafi, 29, ialah mereka dikurniakan sekali gus bayi perempuan kembar empat.

Mohd Rizal yang ditemui di rumah ibu mentuanya di Kampung Baru Asun, dekat sini, berkata mereka terharu dan bersyukur dengan anugerah Allah itu kerana sudah lama berusaha untuk mendapat cahaya mata, lebih manis lagi dikurniakan empat bayi sekali gus.

Katanya, mereka terkejut dikurniakan kembar empat kerana doktor yang melakukan pemeriksaan peringkat awal kehamilan Norhayu memaklumkan kembar tiga.

Beliau berkata, mereka membuat persiapan untuk menyambut kembar tiga.

“Semua bayi tidak cukup bulan dan ditahan sementara di HPP dengan dua daripada mereka dibenar pulang pada 28 Jun lalu, manakala dua lagi pada 1 Julai lalu.

“Kami bersyukur kerana semua bayi sihat dan kini tidak menang tangan melayan kerenah mereka, terutama ketika menangis. Namun, ia amat menyeronokkan dengan kehadiran orang baru dalam keluarga,” katanya di sini, semalam.
Mohd Rizal, juruteknik kilang plastik di Pulau Pinang berkata, kembar empat itu seiras dan diberi nama Putri Nur Adlina seberat 1.2 kilogram (kg), Putri Nur Adriana (900 gram), Putri Nur Afina (satu kg) dan Putri Nur Aina (1.1kg).

Sementara itu, Norhayu yang juga suri rumah berkata, mereka puas berusaha untuk mendapatkan zuriat termasuk menggunakan rawatan moden dan tradisional, selain banyak berdoa.

“Peringkat awal hamil saya amat risaukan keadaan kandungan kerana mengalami alahan serius, termasuk kerap muntah,” katanya.

“Namun, saya bersyukur kerana keempat-empat bayi selamat dilahirkan dan sihat, katanya yang mahu menambah lagi zuriat pada masa depan,” katanya.

Note: beshnyaa dengar org dpt anak setelah lame menunggu..huhu...bila la turn aku..hukhuk...alangkah besh kalo dpt anak kembo jugak..
Read more...

Friday, July 16, 2010

Akhirnya..Sah bergelar Pelajar Lagik...

2:35 PM 0
Hurm...lastwik activity aku...settelkan dokumen mcm sijil, gmbo pasport, form2 yang berkaitan utk disubmit semasa pendaftaran nanti..Register aritu 5hb sbenarnya..terlmbat la pulek update kt blog...cam biasa..xberapa rajin nk online lgpon asek off dari keja cz ulang alik spital buat follow up. So far dh 3x g follow up...jumpa 3 doc pakar atas kes berlainan...sorang dh pass..xpayah jumpa lg...lagi dua aku kene g lagi..

Mase register tu aku xsnap gmbo...tah en hubby ni xde mood nk shoot kot...org ramai katanya..pdhal aku tgk xde le ramai..biase je ... so aku join wanie a.k.a my classmate skang ni la...naseb ade dia..so xdela terblur2 sgt esp nk cari tmpt register.

Pas register tu..kene g Pejabat Bendari and Bank CIMB kt situ utk bayar yuran..pas bayar yuran g fakulti utk daftar sabjek..aku cecepat la daftar tkt x sekelas ngan membe aku neh..one more thing..aku paling suka cz dpt amek "Real Time System" ngan Eliza.

So..utk sem ni...aku amek kelas hari Selasa, Rabu and Jumaat.. Ades....xleh ejas la..sbenarnya aku xmo kelas hari Jumaat ni..cz mood dh nk cuti ...huhu...naseb xde kelas hari senin..tu yg aku paling suka..

Kelmarin aku g taklimat utk postgraduate student kt dewan ape ek..alamak..ni satu pblem aku...gagal mengingati nama tempat kt upm..haha... baru lg kot..hehe...so mase tu dh angkat sumpah , nyanyi lagu Negaraku & lagu UPM..hehe..aku xpandai nyanyi lagu UPM..aku diamkan jele..tp aku suka lagu tu..rancak... Abes sume upacara tu...last skali...dpt amek matric card..yeay...suka....hehe...

Okla..nanti aku godek gmbo kot2 ade terselit ke ape nk upload...ptg ni nkg kelas plak..ades..
Read more...

Wednesday, July 7, 2010

Admitted @ Pantai Hospital

8:02 PM 0
Wohooo...lame nye x update blog..sejak admitted last Tuesday, 290610...huhu..ku langsung malas nk beronline..online pon xbersungguh sgt mcm dolu2...Aku dihantar ke spital oleh en hubby and opismate..before tu...opismate anto ke clinic depan opis (cz aku dh pengsan di opis)....doc dh kasi ubat..inject ape sume..still luka dlm perutku xleh tahan..dhla before pengsan aku dh muntah bagai nak rak ...huhu...mmg tragis betul aritu..tp org kata naseb bek aku pengsan kt opis..kalo dlm kete..xtau la caner..aku sniri pon xleh imagine..yela...mase kene tu..sbenarnya baru 10min mase org balik kije...huhu


Me..

Smp kat spital...aku dimasukkan ke emergency area...doc amek darah...masukkan air ke badan..pas dh masuk air baru aku sedar2 sikit...yg aku sedar doc nk amek lg darah..nk test bende ape tah...aku xleh wat ape2....longlai terus badan...mata pon baru leh nk bukak..pastu aku tak sedar lg..maybe kesan ubat yg doc kat klinik tu inject rasanya...sedar2...depa tgh wat process CT scan...masa aku br bukak mata..ade dengar depa ckp jgn buka mata..aku pon pejam..and rupenya tak sedar balik..sedar2 dh kat ward..depa nk alihkan aku dr stretcher ke katil..mase tu aku cube bgn sniri..tp aku nk jatuh...en hubby tlg aku..hehe...aku sedar cz nk terkencing..hehe..

Mlm tu tido kat ward ditemani en hubby..sian die..tido atas kusi...tepi katil ku..esoknya kene poser cz doc nk wat procedure ape tah...nk masukkan kamera dlm perut...haa situ pengsan lg..cz bius penuh...lpas tu..kene g wat ultrasound...huhu jd bahan ujikaji dah aku..naseb nurse mase tu ok..hehe

Lpas settle sume...balik ke ward..xlama tu..opismate and en boss dtg visit..hehe tengkiu uolss...ptgnya my frend Eliza dtg ngan anak2 die eiymann and riri...bebudak ni cepat boring..kjap je dh ajak nk balik..huhu..tp xpe..sempat shari roti ngan eiymann..hehe...dan pastu suh die baca doa naik kenderaan..hehe ragging session..daniel pon datang...

Eliza and her kids..
Gift from frendss

Lunch time
Malam tu cam biasa tido lg kat ward..buhsan seh...dhla gadoh ngan nurse ..die xkasi en hubby temankan..en hubby mtk tuko ward since awal2 lg die mtk ward lain..tp nurse tu arrange ke sane..huh...lastly nurse tu setuju la allow en hubby temankan aku..mase subuh2 aku terjaga nk kencing lg...hehe...cam biasa..tekan loceng...nurse dtg..bukakkan tmpt masuk air tu (hehe xreti nk ckp ape bende tu)...sudah kencing2 tu..adess...si nurse mamai tu silap masukkan ngan betul...ape lg...basah tilam and selimutku..time tu aku tgh syok tido..ingatkan ekon sejuk sgt..ku tarik2 selimut..sekali bukak mata..adeiii aku tido ngan air..hehe..ape lg panggil nurse...dhla bersalah..xpulak rasa bersalah..aku diamje....janji air x kuo and aku leh tido lg..
Chopp..orange tu aku xmakan...en hubby tlg makan..

En hubby yg setia menemaniku..Thanks b..

yeah..dh leh balik...en hubby tlg kemaskan brg...hehe

Tgh hari tu..aku leh kuo..yahooo..tp pening and penat sgt selama dua tiga hari..dpt MC 6hari..hehe...semalam baru start kje,.tu pasal blog pon baru leh on..mood malas still ade..hehe..
Ngantuknyee......malam ni hope Spain menang..final must be Orange Vs Spain...Go Spain Go Spain.....
Read more...

Follow Us @soratemplates