Thursday, December 15, 2011

#

Janin yg berumur 15minggu hidup didunia…


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.








Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?



17 comments:

Lee Reyn Kwon said...

Subhanallah :)

Kak Eiza said...

Ya Allah.. tak percaya rasanya... tapi kuasa Allah.. semua perkara mustahil tak jadi mustahil...

saya sharing ya post ni... akan di berikan kredit jg pd blog ni. ;)

PurpleSakura said...

yerp..1st time dengar...mcm terkejut baby tu leh survive. Umurnya panjang. Hebatnya kuasa Allah.

Kak Eiza: ok sila la share. Leh same2 sebarkan kekuasaan Allah yang mgkin ade org leh tau.

Nadt said...

Subhanallah..kuasa Allah kan..

Cik Tie@Akak said...

salam sakura...kuasa Allah tiada siapa yang tahu..
akak mohon share artikel ini..tq

FIeZa said...

ok sila sila share....gud info x salah utk dishare

e.l.i.z.@ said...

ngeri gok aku mulo² tgk..sbb meroh n terlalu kecik janin tu

PurpleSakura said...

tau xpow.....

QA's ~ mamapapa said...

subhanallah..sy follow awk,ye..ada msa followla sy jgk,eh:)

Pensil Magik said...

Subhanallah.. sgt2 terharu baca Kissiah ni.. teringat anak sya yang juga ettrem premature lahir pada 14 february lalu pada usia 25 minggu dgn berat hanya 700 gram. melalui detik pahit manis ni NICU selama 3 bulan takkan di lupakans epanjang hayat kami ..

chekgu kechik said...

Subhanallah..kuasa Dia tiada siapa yg dapat menduga..

Anak Mak dan Abah said...

subhanallah...:)

zuryana said...

subhanallah...kuasa allah. syukur bayi ini sihat walafiat..

Noor Hanisah Mohd Ishak said...

bila cari balik artikel ni, baby tu bukan berumur 15 minggu dlm kandungan, tetapi 25 minggu dlmkandungan. mungkin yang translate artikel ini tersalah menfasir usia baby. sangat mustahil utk baby hidup andai usianya hanya 15 minggu. wallahua'3alam.

She was just 10.2 inches long and weighed little more than a packet of butter when she arrived in the 25th week of her mother's pregnancy.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-484264/The-worlds-tiniest-baby--meet-10oz-bundle-defiance.html#ixzz1gc7wfeNT

PurpleSakura said...

owh yeke...25 minggu..tula bila tgk keadaan dia mcm complete je...saya post ikut email yg receive ....anyway thanks for update me.. tp sungguh menakjubkan..kuasa Allah.

Gadis Kampung said...

kuasa Allah...takjub GK baca entry nie...

PurpleSakura said...

itula kan..di luasa bidang pemikiran kita..semuanya kuasa Allah

Follow Us @soratemplates