Saturday, January 29, 2011

3rd Anniversary...Cameron ..

2:14 AM 0
Eiiii..xsabarnya nk tunggu esok..tapi dalam hati mcm malas je...sbb malas nk pack baju..esok en hubby dtg dari Sitiawan..dtg amek aku kt KL..then terus g Cameron Highlands.. Insha'Allah..xsabar pon ade...tp sbenarnya aku dh pernah pegi sana skali..masa zaman bujang dulu..tp tingin nkg hanimun sana...So nextwik 6hb our 3rd anniversary..en hubby ajak g sana since kami terpaksa burnkan tiket ke Bandung tgh bulan ni..

Nape burnkan tiket... KERANA .....
.
.
.
1) Aku ade mid test on 17hb Feb (sbb g sane 15h Feb)
2) Parents nk dtg buat treatment kt KL..Insha'Allah derang akan ade sini since 7hb to 15hb...so mmg aku kene berkorban la kan..it's ok..lgpon tiket aku dpt mase tu RM0..just bayar tax je..

TAPI.... b4 g memane tmpt aku suka surf dulu tmpt tu..unless aku dh sokmo g sana...So..utk Cameron aku dh lama tinggalkan ...so maybe ade perubahan ..dulu g pon konvoi ramai... Miss that moment..
Nanti aku updet citer serba sikit pasal Cameron yerk...

P/S : Ngantuk baru balik karok...hihi
Read more...

Sunday, January 23, 2011

Strawberry and Kiwi Triffle

4:58 PM 0
Dengar nama entry tu ..mesti ade yang tertanya2 ape ke hal la fiza dok post ni..Ha sbenarnya Jumaat malam Sabtu aritu..aku g tesco...balik tu..lepak2 jap..kul 1 pagi leh plak rasa nk buat triffle.. (ni  tergerak ati since aku g umah mekyus kawan ex-utm)..die buat triffle stoberi..

So..g tesco...cari sume bahan2..balik terus buat..wah senang je upernye..ingatkan susah..cume die leceh cz maybe ade a few layer nk kene buat..tp for me still ok la kan.. Ekcelly malam tu jugak aku terus upload gmbo2 tu kat fb...ramai jugak kawan2 mtk resipi...so aku dah pm inbox la kat derang...seronot sgt cz ade yg prihatin..Lg best la cz aku jarang memasak since jd student balik neh...xde masa sgt..hihi alasan..

So..ape kata korang layan zasstt kejap gmbo yang bakal memecahkan liur korang..jangan marah ye..

Bahan-bahannya ialah............seperti di atas...kek gulung, jeli kristal, tepung custard, fruit coctail, susu ideal, kiwi and stoberi..

Kek lapis dipotong dan disusun ke dalam bekas...ikut suka bekas mana

Fruit coctail

Taram.hasilnnya...menarik kan.....

Read more...

Thursday, January 20, 2011

Motor Adikku Hilang

7:33 PM 2
Pagi tadi tengah2 syok aku duk tido (almaklumla hari ni KL Public Holiday)..tetibe adik aku yg kat JB call...
"Along...moto adik (adik bongsu yang kat kg) ilang.."
"Hah..hilang kat mana..bila????"
"Ilang kat umah la...bgn pagi td dah xde"

Termenung aku..bukan ape..kete kg kampung..adik aku yg pompuan guna cz kene stay hospital pasir mas ke tanah merah..aku dh lupa...so adik nkg skool ngan moto tu jer..dahla last wik die baru dpt lesen..sedey sangat...

Adik aku yg pompuan ckp..pg td pintu pagar dh terbukak sikit...aadei...kijam la manusia pencuri tu..ku xkan maafkan kamu..biar kamu eksiden smp mati...jahat...

Kenapa aku marah sgt...sebab nye--> mak abah dhla sakit..byk sgt gune duit skang..tup2 moto plak ilang..mmg terasa..mak suh belikan moto kt KL then pos...tp kene bayar ansuran..mtk abg2 or aku bayar ansuran...kesian sgt...

Aku suh solat ajat...kalo leh pulangkan aje moto tu...huwaaaaaaaaaaaaaaa
Gambo moto tu xde..tp aku surf la moto sbiji mcm adik aku..Yamaha Lagenda plat DAS 1333..
sesape ade ternampak ke ape...bgtau kt aku..012-3204518...(walau agak tipis harapan..tp aku ttp berharap..)

Read more...

Wednesday, January 19, 2011

Assignment mode

12:31 AM 1
Dah dua malam aku bersengkang mata siapkan assignment...ptg td before g kelas aku bantai siapkan assignment kt opis..(touch up font alignment la)...skali bila dh dlm kelas derang ckp kene submit yang handwriting... oh noooooooo...how come aku xtau neh..

Upernye awal2 kelas last week lecturer ku bgtau...tp aritu aku sngkut jem dr LCCT...smp kelas dh 7.15pm..lewat 45min...adeii..jemm kat putrajaya aritu..sob sob..

So..malam ni malas nk menulis..esokla aku tulis kt opis sat...copy balik je jawapan tu...ades...esk ade kelas laei..then lusa..yahoooooo public holiday..bestnya..........

Okla..malas merapu lg..nk surf kije kosong utk adik aku....sesape tau kt mane ade nk pakai org esp utk electrical technician..leh la kasi tau aku..tengkiu..
Read more...

Tuesday, January 18, 2011

Sessi jumpa Gang Lama UTM

1:31 AM 0
Arini cam biasa aku g kje ngan malasnye..almaklumla hari Senin..tp aku ttp maintain siapkan keje before balik..balik on time..tp en hubby lewat amek 20min..huhu..
Terus direct g KL..amek mekyus kt Ambank Pudu then benti kt tren masjid Jamek amek yatt..so secara x langsung plan kami nk jumpe kt Sogo x jadi cz semua aku dh angkut dlm keta..dalam jem tu byk gila citer yg disembangkan kami semua.. Next..menuju ke Kg baru..sessi makan2...semua kebulur...hehehe

Bila dah kenyang..balik anta yus and yatt ke Selayang and aku amek siap2 steamer aku yg kirimkan member kt Germany belikan..hehe dh stengah tahun beli..br skang g amek..tu pon mekyus tlg g amek kt JB cz kebetulan die g sana awal tahun aritu..

                         
 Nilah steamer baru aku..hehe tgh berpikir2 nk cube steamkan ape..



Next..g Damansara Damai sat...en hubby ade amek document penting kat sana..then terus balik..aku cam biasa tido..a.k.a terlelap cz kepenatan since last nite berjaga siapkan assignment..mcm malam ni la..naseb assignment ade 5% lagi nk touch up esk..jumaat baru anto...tp elokla siapkan cecepat cz esok dh start kelas..so secara automatik ku xde masa sgt nk hadap assignment tu..

Okla nk tido...tgh berpikir2 nk buat contest sempene next anniversary ku..tp tatau lg pasai ape..any idea x?
Read more...

Friday, January 14, 2011

FieZa 1st GiveAway

1:28 AM 29
Korang... Dah lama giler aku nk arrange utk buat GA ni...tp no idea and xtau nk kasi hadiah ape...So sempena anniversary aku yang ke 3 next month...so aku nk buat satu GA la kan..benda simple je..korang hanye perlu follow instruction kat bawah ni haaa...

1) Cam biasa..jadi follower blog aku and kene bagi tau follower yang ke berapa..

2) Buat satu entry pasal anniversary korang bila yang paling best..and kenapa...tak kesahlah anniversary pasal ape...janji anniversary...(cz macam aku..anniversary aku yang pertama paling best cz after anniversary tu aku dapat tau aku pregnant...tp sayang...hanya sementara...aku disahkan miscarriage..huwaaaaaaaaaaaaaaaa)

3) Tepek banner kat tepi blog aku ni kat side bar korang.

4) Comment kat entry ni kasi link entry korang tu and sila kasi tau korang follower ke berapa..

Hadiahh....

tarammmmmmmmmmmmmmm 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



baju kt bawah ni.... + RM 30 cashkan ke akaun anda..
kenapa 30 ....haaa sempena anniversary ke 3 aku..



Tarikh tutup : 20 Feb 2011....
Read more...

Bubbye Mom and Abah

12:13 AM 0
Hurm...sob sob...lama gila aku tinggalkan blog..since end of last year..cz
- broadband xde
- memang malas nk updet cz kelas baru start..mood nkg kelas je ade..
- kt opis xleh pulak masuk blogger.com..hampeh kan

So...awal bulan aritu aku balik kg nemankan parents dtg kl...buat treatment kt damansara..so td derang dh balik..terasa teramat sunyi bila aku balik kelas..Almaklumla mase derang ade..adik2 aku and cousin mmg lepak sini..mak aku suke masak2...sedap plak tu..huhu mak, abah..miss u..luv u

Td aku amek half day leave cz nk bawak abah g clinic before naik flight..tkt ade complication since die asek sesak nafas lately..kesan dr buah pinggang die ade poblem..aku teramat sedih...tp apekan daya..die nak balik jugak..kesiankan adik bongsu kami sorang2 kat umah..Td aku g uruskan derang smp masuk ke departure..aku plak direct g kelas..

Bayangkan td aku balik lalu putrajaya nkg serdang..mana aku tau situ ade jem..so dua jam baru aku smp kelas..5suku dr LCCT kul 7suku br smp kelas..pergh...tp disebabkan semangat..aku masuk jugak kelas..
Tp td ngantuk gile dlm kelas...huhu lgpon mind asek teringat mak abah..huhu

Okla..nk tido la..saje lepas gian lama x update blog..Tp aku rasa ade org yang x sepatutnya baco blog aku neh..tp muka xmalu..
Read more...

Follow Us @soratemplates