Friday, October 7, 2011

#

My Pregnant Story : Alahan yang masih belum hilang

Alhamdulillah sekarang kandungan ku sudah masuk 12 minggu ++. Sehingga ke hari ini ku masih lagi dihantui masalah alahan yang amat teruk. Smalam pon ku sudah MC cz sudah dua hari x mampu bekerja dengan baik di tempat kerja. Ape sahaja yang dimakan akan keluar semuanya dengan mudah sahaja. Kadang-kadang rasa sedih tapi apa boleh buat dah itu memang normal simptom untuk orang peknen. Ape pon ku berdoa semoga fasa alahan ku akan cepat berakhir. Amin.

Siang terjaga je dari tido, terus rasa loya tekak. Sebelum solat Subuh sudah pasti ku akan muntah air sahaja sehingga lembik. Kadang-kadang amik masa 15 minit baru dapat berwuduk. Masa tu muntah sampai terkencing la orang kata. Memang perit wooo...


Oh ye dekat sbulan awal peknen aku x mampu drive sniri sbb asek nak pitam..Allah je yang tau masa tu...

Walaupon aku tinggal bersendirian ku masih dapat uruskan diri sendiri walau kadang-kadang terlantar sendirian tanpa pengetahuan sesiapa. Tak sorang pon yang mau amek peduli. Naseb baik ku punyai asben and adik yang banyak membantu ku. Kawan-kawan..huh...ada yang baik menanyakan kabar..mendoakan agar ku cepat sihat..tapi x kurang juga yang mula mendiamkan diri menjauhkan diri dari aku. Aku pon xpasti kenapa. Ape boleh buat...aku nak bawak diri pon huyung hayang kadang2..inikan pula nak pikir orang lain. So skang hidup mau diteruskan. Tak sabar tunggu adik ku stay ngan aku. Sekurang-kurang nya ada orang yang dapat ku mintak tolong dekat dengan ku.

Almaklumla tinggal sendirian macam tu la. Tapi takpe..Aku redha sebab semua ni ketentuan dari Illahi. Setiap yang terjadi ada hikmahnya.

Sambung pulak episod lain....Ni episod luahan perasaan je kot..ngeh ngeh ngeh..

6 comments:

mek yusz said...

jgn fkr sgt hal2 yg buat mu stress....mu kena hepi...insyaAllah aku mendoakan mu...nnt leh la mu kirimkan doa..insyaallah kalo niat aku pun tercapai....saat2 mu hadapi sgala2 nya time pregnant ni ,nnt akan jd saat plg indah&manis suatu hari nnt... :p

PurpleSakura said...

tula yus...insha'Allah aku akan cuba kuatkan diri aku...ore lain buleh..xkan aku xleh kan..chaiyok2 utk ku

shahida razali said...

betul ckp yus tu..jgn pk sangat hal2 lain.. yg penting ko jaga diri baik2... nnt dah masuk 2nd trimester insyaAllah hilanglah alahan tu insyaAllah... aku doakan ko cepat2 sihat seperti sediakala..ameennn!!!

PurpleSakura said...

Amin long..so far aku xde pikir dah benda2 yg membuat aku stress...aku just pikir caner nk bg ilang muntah..perit wooo..td muntah darah dah..

e.l.i.z.@ said...

haiyaaaaaaaaaaa ado jgk ore wat gitu ko mu..ni mesti kes jeles nih..ado ko patut

FIeZa said...

tula..xtau la ape motif die wat gitu...so aku layan zasst jela...

Follow Us @soratemplates