Tuesday, August 17, 2010

#

Selamat berpuasa

Arini dah seminggu kita berpuasa..Alhamdulillah..aku rasa belum terlambat nk wish "Selamat Berpuasa" kepada korang sume...Cemane pose tahun ni?

Posa tahun ni..aku kene buka kt kelas..huhu kene beli siap2 before masuk kelas..then mase rehat baru leh makan...tp besh jugak makan ramai2 ngan kawan2..Tp posa tahun ni aku dpt flu dr awal posa...so tekak rasa pahit je nk makan ape2..so kesimpulan aku makan ngan selera yang kureng sket until malam td pon sama...

Last Friday aku balik kampung sowang2 cz en hubby ade urusan lain kt Pahang..so lehla aku jenguk mak abah aku yang mmg masih x sehat..esp abah aku...dh dua tahun menderita sakitnya...aku sbg anak hanya mampu slalu balik kg, nasihat selain dr doa agar Allah meringankan beban sakitnya agar cepat2 sembuh..Amin...

Hari sabtu aku ok jer kt umah..layan makan time buka bagai nak rak tp masih makan nasi dua tiga suap cz xlalu...kembung cz minum air je...ptg tu sempt g beli makan kt pasar Pengkalan Chepa..aku tgk adik2 aku esp yang duk Kuching tu..sume makanan die nk belasah cz kat sane xde makanan camtu..kalo ade pon x sedappp......hihihi..

Dah setel buka tu..kami bajet nkg Pasar Borong Wakaf Che Yeh..tp malang sungguh aku terlelap kul 8.30mlm..sedar2 dah 4pagi...aku kejutkan adik aku nape x kejutkan aku nkg sane..huwaaaaaaaaaa kesian depa tunggu aku as a driver...huhuhu...depa ckp dh kejutkan tp aku xmo bangun..hahaah penat sgt kot...

So...aku bgn minum air sat...smbung tdo balik..masa sahur aku minumla air lai chee kang (saspek penyebab aku food poisoning)...after sahur tu aku dh loya2 pening2...
aku dh cuak bila dahi aku berpeluh sejuk..and aku dpt rasa aku akan pitam or muntah satg..so aku cube laa wat xtau..and OK...pagi tu g anto mak aku kt skool die...smp je kt skool die aku uweekkkkkkkkkk tepi jalan...lpas tu g anto adik aku kt USM..aku uwek lg..yg ni paling sadis cz aku yg drive balik...aku tpaksa benti tepi jalan layan uwek tu...aku dh xhiraukan org...cz yang penting aku kene cepat2 uwek and balik..sepanjang jalan aku banyak benti and uwek smp perjalanan sptt 10 minit jd 45 minit...huhuu

Smp je kt umah..aku baring atas katil..ingatkan dh ok...tp uwekkkkkkkkkkk huwaa...aku dh nak nangis...gigil2 cz xde org dengar aku panggil..sume adik2 aku tido lg...huwaaa...
last2 aku capat enset..call mom kt skool..suh die balik amek aku ke klinik...dua jam baru die balik cz nk tumpang org since aku gune kete (konon2 nkg beli barangla aritu)..
Mak aku smp..terus ke klinik..org plak ramai..tpaksa tido dlm kete smbil uwek x payah ckpla...aku cube minum air masak (tpaksa buka poso lgpon dh uwek bagai nak rak mmg sah batal la posa aku)....tp uwek jugak pas minum air masak..makan kurma pon sama...huwaaa...

Bila turn aku..aku ckp aku xleh jalan...tpaksa amek wheel chair masuk kt klinik...adess..second time naik wheel chair after uwek2 and pengsan aritu...
Doc check2 aku ckp je...doc buatla ape doc nk buat..asal sy dh xmuntah ...sy dh xtahan..doc pon inject..die kata balik dulu..kalo x tahan kene masukkan air..oh nooo aku xnak...sakittttttttttttt
aku balik umah...makan akok skerat je..and makan ubat...terus tido..dr kul 1...smp 4.30...bgn2 zuhur..mase bgn tu mmg lembik gile...tpaksa makan laksam sket utk xnak kasi perut kosong...pastu uwek lg..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku makan lg ubat...tahan sket...

Lpas buka tu dh ok..cume pas sahur smalam uwek lg...huwaaaaaaaaaaaaaa....aku mc smalam cz tpaksa balik dr kelantan smalam pg...amek flight pagi2...cz xleh balik ahad tu ...mmg lembik gila badan ari ahad tu...

Pg td dhla xsedar nk bangun sahur..huwaaa...tu la gara2 laki bini dedua makan ubat before tido...en hubby plak demam mlm td..uwek2..sian dia...hope aku x gastric arini...xmo gastric lg...uhuhu xbeshhh...

No comments:

Follow Us @soratemplates