My Pregnant Story : Perkembanganku di minggu ke 19

9:12 AM

Minggu ni aku dilanda alahan yang kembali teruk. Start dari Ahad aritu sehinggalah malam tadi. Aku hanya lembik akibat muntah yang teruk. Padahal aku makan benda yang lebih kurang minggu sebelum nya tetapi effectnya aduh..menggigil aku dibuatnya. And for the first time aku jadi takut untuk makan nasi sorang-sorang dan aku takut untuk telan spirulina. Walhal sejak awal pregnant aku memang amalkan spirulina. Bukan ape, semalam aku muntah dengan teruk dan keluar spirulina tu. Haha tu aku jadi takut. Tapi malam tadi aku telan jugak spirulina before tido, tapi minum air banyak-banyak, takut lekat kat tekak.

Ni haa gambo spirulina nya. Aku amek brand Elken.

Sejak pregnant kemalasan untuk update blog semakin bertambah. Maybe sebab aku prefer melepet dari buat keje sangat. Kalo aku tak muntah aku kuat semangat. Assignment pun melambak nak start pun susah sebab bila balik keja aku jadi lembik especially kalau whole day aku diserang muntah. 

Now, Alhamdulillah kandungan ku sudah masuk minggu ke 19. Bak kata orang dah nak masuk 5 bulan kan. Skejap je rasanya. Tapi yang tak brapa seronok, fasa alahan masih menghantui aku. Aku kena sabar ajela and kuatkan semangat. Aku bukan ape, aku takut orang tak paham keadaan aku. Aku tak mintak sakit macam ni. Sape nak wehhhh asek makan muntah je..sampai orang tegur.. Aishhh Fiza mane perut..xnampak lagi la..pastu nape makin kurus je.. Jeng je Jeng... Aku pon cakapla..i'm diet maa...haha ayat penyedap hati untuk diri sendiri.

Sebenarnya banyak benda yang aku nak makan, tapi tak bleh makan dan akhirnya dah tak rasa nak makan sebab takutttt uwek lagi. Pada aku, x ape x dapat makan pon benda yang aku nak tu, janji aku x uwek. Perit wooo. Mungkin aku ni mengikut mak aku kot. Menurut mak aku, dia dulu alahan teruk especially masa pregnant kan aku. Maybe sebab aku anak sulung, mak alah teruk until 9 bulan. Pasrah ajela..Org kata bila baby dah kuar semua tu akan jadi sweet memories utk aku. Insha'Allah.

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook