Thursday, March 1, 2012

#

Kaki Kejang Ketika Pregnant

Malam tadi kali kedua aku mengalami kekejangan kaki ketika tido. Aritu pernah sekali tapi sikit je rasa and kejap je rasa macam boleh handle cz masa tu en hubby ade tido seblah.



Malam tadi terjaga kul 3 pagi kaki dah kejang... aku xleh buat ape-ape...aku cuba sentuh dengan tangan tapi sakit giler. Terus ku duduk atas katil sambil nanges.. call en hubby 3 pagi bagitau dia..Dia suruh baca ada satu ayat and alFatihah sambil gosok di kaki.

Alhamdulillah reda sikit..bila dah reda..haha ku terus bangun g kencing. Lega tapi kesannya sehingga sekarang masih terasa sakit.. sengal-sengal

Arini genap 33 minggu 1 hari. Alhamdulillah baru dua kali kaki kejang. Kena tambah kalsium..hehe aku dah mengelat seminggu tak makan kalsium..sebab ...entah..hehe. Tapi maybe sebab malam tadi sejuk sangat kot... aku tersedar comforter entah ke mana...Aku kesejukan...



So memang aku dah agak...akan kena kejang kaki. So malam ni continue balik. Arghhh telan menelan pil .....aku sungguh malas bab-bab telan menelan pil. Tapi apa boleh buat.. Layan je la

6 comments:

Hanis MY said...

take care dan jangan skip makan calcium tu...

PurpleSakura said...

huhu hoho.ok insha'Allah
ku akan x akan skip lagi makan kalsium
serik....hehe

veesakura said...

hohoho. me tak brani nak skip2 makan pil obimin n calcium tu. sebabnya, i kurang makan sayur, tak minum susu plak. kalo skip2 mkn pil, konpem kene cramp pastu jadi tak larat..

Ummi Zayda said...

sakitkan kna cmtu...aku penah kna gak..jgn sejuk n jgn mengeliat..kalo x, nyesal beb...hehehe..

e.l.i.z.@ said...

x igt doh sero gano tp aku sero meme sakit gilo la ..mu keno kt area mano? aku sero dulu cramp kt betis..ado ore keno kt tapok kaki

PurpleSakura said...

selama ni ade jugak skip...tp xpernah kena...aritu kene kat betis..pergh...smp arini sakit...so smalam dh makan balik pil kalsium..huwaaa... ni la padah akibat xleh minum susu..skang kene makan pil kalsium je..sabo jela..

ngah: mmg mase kene aku kesejukan..and aku g geliat...pergh...mmg pakej betul la..smp skang sakit...

mlm td nk tido pon seksa giloss....
huhu...gini eh nk jd ibu..susahnya kan...patutla Nabi Muhammad s.a.w kata kene buat baik kt ibu 3x baru kat bapa skali...huhu....besar nye pahala kalau kita sabar dengan ujian ni...

syukur pd Allah kerana terpilih untuk ujian ni.. Harap2 aku berjaya...xsabar nye..esok cek up..

Follow Us @soratemplates