Masak Untuk Berbuka

11:20 AM

Last weekend ummi tak g memane pon sebab Raihana macam nak demam tapi tak demam sangat. Suhu pon masih terkawal. So en abi cakap tak yah keluarla untuk kasi Raihana rest. Rasanya demam nak meniarap kot sebab malam tadi kejap-kejap dia meniarap, kejap-kejap meniarap. Mentang-mentangla dah pandai meniarap walau ada kalanya penat tapi Raihana masih berusaha keras untuk meniarap. Sebab tu la malam tadi lena betul dia tido.



Sebelum tido pakai cool fever, bangun tido sudah takde.. Tarammm...mesti dia tarik time tido ni...



Walau demam, maintain layan lady bug besarnya.


Ummi plak masak-masak untuk berbuka. Menu hari tu plak simple je. Ayam percik dan daging bakar cecah air asam. Semua buat sendiri bersama adik ipar daku. Marvellous la air asam dia buat.... 



Ayam dikukus sekejap untuk kasi masak sampai ke tulang then baru bakar. nyum...


Tapi..alamak..lupa nak snap hidangan kami aritu...next time la yer sebab semua kalut main masterchef ..hehe

You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook