Thursday, July 26, 2012

#

Traffic Jammed di Bulan Puasa

Kalau di Puncak Jalil, bulan puasa ke bulan tak puasa ke memang jammed je especially di pagi hari. So bila bulan puasa pulak, jammed lagi awal sebab kebanyakan orang keluar awal selepas Subuh.

Kalo dulu, aku selalu turun pukul  6.45AM to 7.00AM (plus minus ke rumah babysitter lagi), keadaan traffic still ok. Dua hari lepas aku turun awal sebab kononnya nak tido skejap bila dah sampai opis.




See, jam di dashboard panel baru 6.37AM, meter kereta pulak 0 km/j. Maknanya jammed lor. Ni baru kuar area rumah.


So bulan puasa baik aku kuar awal sikit, so dapat sampai awal leh tido sekejap. Kalo turun lewat 10 minit akan sampai opis beza stengah jam lor..

Tapi untungnya aku dapat parking kereta dalam opis area so tak payah berebut sangat la bila sampai awal ke lambat opis.

No comments:

Follow Us @soratemplates