WXA 7xxx ...Akhirnya menjadi milik kami. Syukur.

4:04 PM

Korang perasan tak aku ade update entry no plate terkini....hehehe rupanya ada udang sebalik mee...

Alhamdulillah.... Rabu lepas 4 July 2012 penantian sudah berakhir. Aku mendapat call dari Mr Gary, salesman Honda di Showroom Kah Motor (depan IOI Mall) bagitau yezzaaa kereta kami sudah siap. Tunggu siap tinted then leh amek. Tinted plak dia adjust dapat Lummar .

Sebelum ni aku tak pernah tau pasal Lummar tu ape..rupanya brand tinted kereta yang agak mahal dan berkualiti. Aritu aku tengok harganya RM2100 untuk honda macam kereta kami ni..

Masa nak g amek, en hubby dah balik amik Raihana siap-siap. Aku nak dia pon ada sama time kami amek keta tu. Dia tak de ragam pon cuma melilau je tengok kiri kanan...Macam happy jer.


Tarammmm...

...

...



Selesa la untuk keluarga kecil kami. Lega cz dapat amek keta baki dari tunggakan cukai pintu yang tak seberapa tu. So kalau rasa nak amek keta besar lagi macam Alphard ke Estima ke lori pon boleh.. Aku ade idea. Korang buatla tunggakan bil rumah korang macam bil api/ air/ astro / unifi/ maintenance banyak-banyak riban...Nanti lepas korang bayar mesti ada baki..Haaa baki tu la buat beli kereta.

Kami hanya mampu amek yang putih  yang kat atas ni je sebab cukai pintu yang tertunggak pon RM90 ke pon.. bukannya 3 4 ribu tunggakan.


Nota kaki:
Aku dah test drive aritu... hurm agak kekok.. Maybe biasa bawak keta comel aku tu je kekok sikit. Lelame insha'Allah ok...tapi lagi best bila just duk sebelah je.. tak yah nk drive.. Hehe

Actually en asben hadiahkan untuk family kami sempena ucapan terima kasih di atas kelahiran puteri kami. Tq bie....

You Might Also Like

8 comments

Like us on Facebook