Vaksin Rotavirus untuk Raihana

10:10 AM

Sebenarnya plan masa Raihana nak masuk 4 bulan aritu nak amik, tapi busy sikit + balik kampung so tunda kepada minggu lepas. Asalnya g sana sebab aku keracunan makanan, dah alang-alang tu terus mintak doctor proceed rotavirus untuk Raihana.


Aku dah tanya siap -siap halal ke doc. Dia cakap halal kalau amik 2x, yang kena amik 3x tu yang tak halal. So untuk Raihana punye, perlu amik untuk 2x.


 Raihana 4 bulan seminggu


Fuh lega nasib baik dia tak bazirkan ubat yang masuk ke mulutnya. Skali ambil harga nya RM160. Leh tahan tapi untuk kepentingan Raihana, kami sanggup. Lagipon vaksin tambahan seperti Pneumococcal dan Rotavirus ni tak ditanggung oleh TNB. Hehe.. Ni la kelebihannya, banyak save duit betul dari segi medical sebab TNB tanggung, Untung laki aku kerja sana. Daku mintak tak dapat pon..haha


Tapi esoknya en abi plak demam.. Kali ni turn ummi drive while abi riba Raihana dalam keta. Anta abi ke clinic. Lusanya abi dah sehat. Yeay.

 Ummi interprem kejap sebab happy tracksuit ni masa beli 2010 kot ketat...hahaha so xpakai..now leh pakai and longgar.. Okeh.. tq acai berry..


You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook