Raihana Demam Raya

3:52 AM

Sian anak ummi, demam yer sebuk beraya. Raihana demam masa on the way datang KL. Naseb Sabtu malam lepas singgah Jerantut rumah kak ipar daku. Masa tu Raihana tak demam lagi.

Elok je sampai rumah, dia mula muntah-muntah susu, last skali kuar lendir cz dia ada lagi saki baki selsema. Jenuh daku mengejas siap call mak lagi..hehe panic punya pasal sebab dia tak pernah macam tu. Kak Ja aku pon panic.

Malam tu daku berjaga and en abi pon take turn berjaga jugak.Malamnya suhunya panas tapi bila test 37.2 so aku just sponge kan badan dia dan kasi ubat demam yang memang sentiasa get ready untuk dia.

Esoknya Ahad, Raihana asek nak berdukung nak duk luar rumah. Aiseh penat ummi, terpaksala gilir-gilir dan kul 11 kami gerak balik KL. Perjalanan lancar tanpa sebarang jem. Terus ke clinic yang berdekatan..Fuh suhu dah 39C, terus masuk ubat ikut b*nt*t.


Balik tu terus sponge lagi dan biarkan dia pakai pampers je. Hasilnya petang tu dia dah kebah sikit dan aku mandikan dia perlahan-lahan. Isnin aku terpaksa EL, sebab panas balik pagi tu. Wuhuuu tapi g clinic doc just kasi ubat lain since aku xkasi pon ubat yang clinic sebelum tu. Doc kasi dos kanak-kanak 1thn punye.


 
Masa tu main redah je sebab Ahad specialist pon takde biasanya.Huhu. Semalam sayang sudah sihat sepenuhnya. Alhamdulillah. Ni mesti demam nak masuk 5 bulan.


Happy 5th month birthday untuk sayang ummi. I love you so much dear.

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook