Wallpaper and Curtain

9:39 AM

Last weekend aku memang target nak cari curtain and settlekan pasal wallpaper. Dah ter'book'ed wallpaper.so kene proceed la jugak kan. Kami decide buat untuk master bedroom saja. Buat untuk dua keping dinding dah estimated dalam 5rolls. Satu rolls aku dapat RM208. Price masa exhibition.

Ahad malam orang wallpaper datang ukur bilik dan aku amek kesempatan suruh diorang choose suitable cat untuk kaler kat bilik tu. Kaler grey... dulu aku bajet nak kaler purple tapi tukar kepada grey since curtain pon seakan caler grey.

Okla kan since aku memang nak jugak warna grey. 

upload sket snapshot wallpaper utk bilik tu.

Untuk curtain, kami dah usha kat Baagus je. Sebab tak de idea nak jahit ke ape..sebab aku prefer yang design macam kat bagus. Nampak modern sikit. Kalau nak jahit, aku kena pandai pilih material pulak. Aku sememangnya failed bab tu, tambahan pulak masalah masa. Agak semput dah ..kena beli ready made.

 Memula berkenan yang ni, tapi x jadi sebab agak crowded.

 Finally amek yang ni, tapi entah kenapa lain pulak kaler ni bila aku snap pakai hanphone ni.Lighting effect kot.Chewaahhh handphone jugak disalahkan.


Untuk shear (betul ke aku eja ni) pon beli kat Baagus, amek 4 keping yang besar dan curtain pon 4 keping yang besar. Letak kat ruang tamu dua keping, and setiap bilik letak satu memandangkan bilik hanya ada dua tingkap. Enough la kalau guna yang besar.

Untuk dapur pon ade jugak, pakai ape tah, xreti nak sebut. Kelakor betul. Later aku upload la gambar-gambar yang berkenaan untuk kongsi dengan korang.


Harga pon dapat diskaun sikit dari yang aku pergi sebelum ni and aku kena anta kat kedai Baagus mintak diorang alter buang stengah kaki atau 6 inch. Labuh pulak curtain aku.

Next kene beli curve track railing, sebelum ni aku xtau ape ke benda tu, naseb kawan aku Along yang introducekan. Good info. Thanks mek long.

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook