Tuesday, June 26, 2012

#

Visit Pantai Hospital again

Minggu lepas tak pasal-pasal dapat MC dua hari akibat sakit tekak.. Sekali ada kahak berdarah...bila g clinic doc check tak de luka kat tekak. Agak risau tapi aku tak plak rasa sakit kat memane. Hurm...doc terus refer pada hospital. Memula dia nak suruh pergi Columbia Asia, Puchong tapi kami cakap tak nak...Nak g Hospital Pantai KL (since semua record medical aku memang ada kat situ). So terus dapat refer letter..esok nya aku g sendiri ke Pantai cz en hubby kerja. Balik plak kul 4, takut doc tak available dah masa tu.

Esok nya pergi sorang-sorang..entertain by Doc Sundari, pakar respiratory. Fuh baik betul dia...friendly dan information dia bagi amat senang difahami. Oh yer, sebelum tu aku kena g wat x-ray. So masa jumpa doc terus bukak result x-ray from computer nya.

Alhamdulillah, paru-paru aku clear..tak de effect ape-ape..So dia suruh pergi buat blood test. Result nya esok aku kena pergi buat collect. Memandangkan tak de ape-ape yang doc leh jumpa time x-ray, dia decide esoknya aku kena masukkan kamera.. Hehe..ni kali kedua experience yang sama. Aku setuju.

 Layan HBO kejap sambil tunggu nak timbang berat..oh yer...makin turun berat..yahuu ni makin semangat nak breastfeeding ni..


Esoknya check in kat Pantai pukul 11am. Rileks je procedure ni siap tak payah salin baju yang nak masuk dewan pembedahan tu dan yang penting tak payah admit ward.. Yahuu...kalau tak harus berkampung kat situ..Before procedure aku diberi nebulizer...entah nape...




Tapi aku bukan sakit ape pon..hehe Result endoscopy tu...again..clear..tak de ape..cuma doc cakap bila dia bagi pressure tu ada bleeding sikit. So dia saspek time nak kuarkan kahak aku bagi pressure kuat sikit. Opss aku rasa macam biasa je.. Tapi sbenarnya darah dah stop dah time tu.. Tapi ok gak dapat medical check up free..hehe





terbaring kesan ubat bius..blum abis reverse nih..


Setel...balik petang tu adik aku amek ..Asben plak ke Shah Alam g TNB sana hantar document ape tah..for sure jammed....Dahla bengkak susu dah time tu..malam tu terus eden demam bengkak susu.wohoooo dah pam pon sama..malam tu pulun kasi Raihana clearkan..misi berjaya...esoknya daku dah sehat..wuhuuuu

Kesimpulannya..tak de ape pon...tapi happy la dapat tau condition paru-paru dan dalam-dalam badan aku ni..semua masih ok dan cantik doctor kata. Alhamdulillah...

Nota kaki:
standardla bila g specialist dia teruk check all out. tak payah kena tunggu-tunggu.
teringin nak g check up kat Gleneagles Hospital..en hubby mesti tak nak..alasannya jauh..huh..
naseb demam panas shari je...hehe

2 comments:

BUBU MURAD said...

Akak, saya terkena juga benda sama , kahak saya berdarah , tapi bila pi check dekat hospital ampang, paru2 clear juga, tapi kahak berdarah ni still goes on , akak ada kena simptom camni tak ?

PurpleSakura said...

hurm doc kata maybe infection or virus je..lpas kasi antibiotik okla..

xpela..janji paru2 kita xde paper ...

Follow Us @soratemplates