Raihana on Day 20

3:19 PM

Hari ni genap 20 hari anak ummi lahir ke dunia. Malam tadi ya ampun....ummi sampai pening asyik  bergilir bangun dengan tok ma.. Akhirnya ummi pengsan lepas Subuh. hehe..Tapi anak ummi ni pandai, siang hari tido bukan main nyenyak... Geram tau.. Malam nanti siap laaa.... Abisla ummi dan tok ma. Tapi takpe , malam ni Cik Su ada....yeayy..Cik Su post call arini. Esok dia off day. Lega ummi.

Tadi, nurse datang rumah untuk timbang berat Raihana. Taramm....bila nak timbang for sure la anak ummi kena bogel..opsss.... tokma bukak je sluar...erkkk terbau sesuatu...alamak..anak ummi berak la...so take time kejap untuk tok ma g basuh anak ummi kat sinki. Elok je dah siap..nurse dah ikat kain lampin macam buai untuk gantung anak ummi, tiba-tiba anak ummi kencing plak dah... Aisehhh nape ni....sejuk yer... Aduhla..kelako rasanya..


Anak ummi dah ada kat dalam 'buaian' tuh sambil nurse tengah nak sambungkan penimbangnya.


Taram...dah kena timbang....hasilnya...3.5kg pada hari ke 20.


Hari 1st: 3.1kg
Hari ke 10: 3.2kg
HAri ke 20: 3.5kg

Lepas nurse balik terus tokma mandikan Raihana.. siap pakaikan celak.. Idea dari Mak ngah nya yang kat JB la ni..heheh mintak-mintak lebat bulu kening anak ummi.

 Phewitt..nampak hitam sikit kening Raihana


Kasi Zoomm skett....



Now sayang ummi masih tido lagi sejak lepas dimandikan. Hanya minum sebotol susu dan sambung tido balik...

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook