Saturday, February 11, 2012

#

Pregnancy check up di KBMC

Esoknya, kami ke KBMC. Hurm, suasana kat sini takla best sangat bagi aku cz aku dah biasa check up kat Hospital Pantai KL, so rasa macam g klinik biasa je. Dengan orang yang ramai, ruang menunggu yang sempit, tapi nurse baik baik. I like.

Aku direfer untuk berjumpa Dr. Lily Fariza, gynea bertugas kot masa tu. Kami terpaksa menunggu kerana doctor tengah nak sambut baby kat labor room. So sweet. Mesti rushing doctor tu kan.

Bila namaku dipanggil, aku kene amek urine. Yang kelakarnya aku bagitau nurse. "Alamak..saya baru je lepas kencing, cemana nak kencing lagi ni."

Nurse gelak, dia cakap..takpe g kencing sikit pon takpa..So aku pergi la kencing..aikkk ade jugak urine keluar..haha


Tak lama pastu namaku dipanggil untuk queue jumpa Doc. Bila masuk tu, kami citer la and aku bagi doctor tengok buku merah aku tu.


Doc ada scan skali perut ku. Baby weight masa tu 1.75kg..wow membesar bagai johan. Masa tu 29weeks 5 days kalau tak silap ku.

Hasil diagnose...

Dr Lily tulis "placenta previa" type 4.. Need to check during week 34. If still maintain , need to go c-zer. Oh my Good. Doakan aku and baby selamat yer kawan2.

5 comments:

Ummi Zayda said...

da tahap 4 tu bahaya gak..bile2 msa bleh bleeding..jgn kuat brjln n jgn wat keje berat..ingat tu

PurpleSakura said...

itu la ngah...aku pon br tau...tp aku nkg cek lg ngan gynea sini..sbb mcm x cayer je.shari seblum tu doc kata type2 nkg ke type 3 je..alih2 doc tu ckp gitu..huwaaa....

Ummi Zayda said...

ape2 pon..ko x bleh xtif sgt..mcm2 kemungkinan peknen ni..nauzubillah,kta x minta tp waspada la..
aku de tag mu join ga ni..saje2 je la..
http://lunashoppe.blogspot.co.nz/2012/02/luna-shoppes-giveaway.html

iu rf said...

semua tulisan dr sama je ekkk... takde bezaa...payah btol nk bca.. :P hehehehhe...

fiza.. jaga diri elok2.. =)

PurpleSakura said...

Iu and Kak Ngah: aku akan sentiasa hati2..tq atas nasihat...

Iu: aku rasa tulisan adik aku yg doktor tu masih ok..xtau la kalo dah lama kerja akan jd mcm tulisan doktor2 ni jugak kot...depa kejar masa..tulisan pon susah nak baca..tp yg pelik bila doctor lain baca..depa leh paham plak.

Follow Us @soratemplates