Pregnancy check up di KBMC

8:11 AM

Esoknya, kami ke KBMC. Hurm, suasana kat sini takla best sangat bagi aku cz aku dah biasa check up kat Hospital Pantai KL, so rasa macam g klinik biasa je. Dengan orang yang ramai, ruang menunggu yang sempit, tapi nurse baik baik. I like.

Aku direfer untuk berjumpa Dr. Lily Fariza, gynea bertugas kot masa tu. Kami terpaksa menunggu kerana doctor tengah nak sambut baby kat labor room. So sweet. Mesti rushing doctor tu kan.

Bila namaku dipanggil, aku kene amek urine. Yang kelakarnya aku bagitau nurse. "Alamak..saya baru je lepas kencing, cemana nak kencing lagi ni."

Nurse gelak, dia cakap..takpe g kencing sikit pon takpa..So aku pergi la kencing..aikkk ade jugak urine keluar..haha


Tak lama pastu namaku dipanggil untuk queue jumpa Doc. Bila masuk tu, kami citer la and aku bagi doctor tengok buku merah aku tu.


Doc ada scan skali perut ku. Baby weight masa tu 1.75kg..wow membesar bagai johan. Masa tu 29weeks 5 days kalau tak silap ku.

Hasil diagnose...

Dr Lily tulis "placenta previa" type 4.. Need to check during week 34. If still maintain , need to go c-zer. Oh my Good. Doakan aku and baby selamat yer kawan2.

You Might Also Like

5 comments

Like us on Facebook