Alhamdulillah. Bakal masuk rumah baru.

10:57 AM

Alhamdulillah. Arini aku nak share ngan uols semua pasal insha'Allah kalau tiada aral bulan depan kami akan pindah ke rumah baru kami. Location: taram....masih dirahsiakan until semua complete. Hehe.

Walaupun rumah kecil kami ini sederhana tapi kami bersyukur sebab dapat jugak beli rumah sendiri. Aku rasa ok la sebab aku stay KL pon sorang. So daripada menyewa baik bayar untuk rumah sendiri and now en hubby tengah dalam process beli tanah or rumah kat Perak area tempat dia kerja. Insha'Allah. Ginila kene plan kalau dah masing-masing berjauhan. Aduhai lambatnya abis belajar, aku tak sabar nak pindah kerja kat sana. Insha'Allah.

Kunci rumah....hehe.tapi bukan camnila..saje je upload yang ni coz cute je tengok.

Actually before dapat kunci rumah tu ada beberapa perkara kami kena sette down. 
1) Bayar electric fee ape tah (untuk meter)


2) Maintenance Fee - ni pepandaila kautim untuk bayar start bila. Normally developer akan charge from date sign off S&P. Tapi aku request mintak from date bank release payment. So aku jimat 3 bulan payment tuh.


3) Electricity deposit - ni bayar dekat TNB. Make sure sediakan S&P, setem hasil RM 10 dua keping.


4) Water deposit - ni bayar dekat SYABAS kat PJ.

Lepas bayar maintenance baru dapat surat untuk collect kunci. Kami g collect kunci esok nya sebab tak sempat siapkan dalam masa sehari cz masa tu kene g hospital lagi. Banyak masa spend kat spital aritu.

 tolong pilih kaler mane yang ok..haha

 Next kita citer pasal barang-barang rumah. Tapi sekarang aku perlukan idea untuk cat rumah dan wallpaper. Any idea?? Sila share ngan aku. Kalau boleh nak deco modern punya interior. OK

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook